کد خبر: مواد-غذایی-نگهدارنده‌های-طبیعی-دارند
۱۶ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۰۰
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، محققان توانسته‌اند نوعی آنتی‌اکسیدان طبیعی در غلات پیدا کنند که از محصولات غذایی مراقبت می‌کند و جلوی فساد آنها را می‌گیرد. بدین ترتیب دیگر به افزودنی‌های مصنوعی که در صنایع غذایی به صورت نگهدارنده در محصولات خوراکی به کار می‌رود، نیازی نخواهد بود. گیاهانی مانند گندم، چاودار و جو، زنجیره‌ای شیمیایی به نام آلکالوزورسینسول (alkylresorcinol) –که نوعی آنتی‌اکسیدان است- تولید می‌کنند. این آنتی‌اکسیدان می‌تواند به طور طبیعی جلوی رشد باکتری و کپک روی دانه‌های این گیاهان را بگیرد. از طرفی هنگام تهیه و نگهداری مواد غذایی در صنایع غذایی، از آنتی‌اکسیدان‌های مصنوعی استفاده می‌شود و برخی از متخصصان نگران مضر بودن این مواد هستند. به همین دلیل در حال حاضر به صنایع غذایی نسبت به استفاده از مواد طبیعی به جای مواد مصنوعی برای حفظ محصولات، فشار زیادی آورده می‌شود. برخی از نگهدارنده‌های مصنوعی مورد استفاده، مواد غذایی را سمی می‌کنند. اکنون صنایع غذایی، همراه با مواد طبیعی بیشتر، به جای نگهدارنده‌های مصنوعی، از مکمل‌هایی مانند روغن‌های سالم موجود در اسیدهای چرب امگا ۳ استفاده می‌کنند. محققان دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، به بررسی ترکیبات آنتی‌اکسیدان آلکالوزورسینسول پرداختند تا ببینند آیا می‌توان از این آنتی‌اکسیدان‌ طبیعی برای حفظ مواد غذایی دیگر استفاده کرد. آنها این آنتی‌اکسیدان را از سبوس چاودار استخراج کردند و اثر حفاظتی آن را در مراقبت از چربی‌های امگا ۳، آزمایش کردند و در نهایت متوجه شدند که این آنتی‌اکسیدان می‌تواند جلوی فساد چربی‌های امگا ۳ را بگیرد. این محققان در تلاش هستند تا آنتی‌اکسیدان های طبیعی بیشتری که بتوانند جلوی فساد سریع محصولات غذایی را بگیرد، شناسایی کنند. به گزارش طبنا، با استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی می‌توان از افزودن مواد نگهدارنده مصنوعی به مواد غذایی تولید شده، جلوگیری کرد و از عواقب مضر آنها در امان ماند. مترجم: نادیا زکالوند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha