به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر زهرا عبداللهی درخصوص توصیههای تغذیهای در ایام نوروز و صرف نهار و شام در این ایام گفت: در میهمانیهای نوروزی در وعده ناهار و شام، برای پرهیز از دریافت زیاد کالری که به دنبال مصرف غذاهای چرب و سرخ شده وارد بدن میشود، باید سعی شود، نیمی از بشقاب با سالاد و سبزی پر شده و مصرف شود، چراکه مصرف سالاد و سبزی بدلیل داشتن فیبر، جذب چربیها و مواد قندی را کاهش میدهد و به این ترتیب از اضافه وزن جلوگیری میکند، بنابراین مصرف 5 وعده سبزیجات در روز ضرورت دارد.
وی تاکید کرد: مصرف نوشابه (حتی انواع کم کالری) و آبمیوههای صنعتی که حاوی قند زیادی هستند باید به حداقل برسد و به جای آنها از آب و یا دوغهای کم نمک و بدون گاز استفاده شود.
عبداللهی با بیان اینکه برای سلامتی و نشاط بیشتر در ایام نوروز نیز مانند سایر روزهای سال به جای مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، میتوان از غذاهای بخارپز، آب پز و تنوری استفاده کرد، تاکید کرد: در ایام نوروز در کنار تغذیه متعادل، تحرک بدنی و ورزش الزامی است و حداقل 30 دقیقه پیادهروی تند در روز تاثیر زیادی در سلامتی و جلوگیری از اضافه وزن خواهد داشت.
وی تصریح کرد: برای برخورداری از آرامش و سلامتی در طول سفرهای نوروزی و ایام دید و بازدید، تعادل در مصرف مواد غذایی را فراموش نکنید و برای پیشگیری از اضافه وزن و چاقی در ایام نوروز به مقدار کالری دریافتی در طول روز توجه کنید.
عبداللهی در پایان توصیه کرد: حتی الامکان مصرف فست فودها (سوسیس، کالباس، پیتزا و انواع ساندویچها) و سیبزمینی سرخ کرده و پرنمک محدود شود، زیرا در فستها مقادیر زیاد نمک و چربی وجود دارد و این موضوع برای سلامتی ضرر دارد.
نظر شما