کد خبر: مصرف-چربی-تنها-دلیل-اضافه‌وزن-کربوهی
۲۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۴:۳۵
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، محققان چینی برای بررسی اثر چربی، کربوهیدرات‌ و پروتئین روی موش‌ها، ۳۰ نوع رژیم غذایی که حاوی مقادیر متنوعی از چربی، کربوهیدرات (قند) و پروتئین بود به‌کار بردند. سپس با استفاده از دستگاه‌های کوچک ام‌آر‌آی، تغییرات وزن بدن آنها را بیش از ۱۰۰ هزار بار بررسی کردند و پی بردند که موش‌هایی که چربی بیشتری مصرف می‌کردند، به غذا خوردن تمایل بیشتری نشان داده و در نتیجه چاق می‌شدند. در بررسی‌های بیشتر به این نتیجه رسیدند که چربی‌، مراکز پاداش در مغز را فعال می‌کند. از طرفی رژیم غذایی حاوی کربوهیدرات به دست آمده از قند و حتی ترکیب آن با چربی، اثری در افزایش وزن به اندازه خود چربی نداشت. چند نوع چربی خوب و بد وجود دارد: * چربی‌های ترانس که بیشتر در کلوچه‌، کیک و بیسکوئیت یافت می‌شود، بسیار مضر هستند و حتی مصرف کم آن هم امن نیست. * چربی‌های اشباع‌شده که در گوشت و لبنیات وجود دارند، مهم‌ترین عامل ابتلای انسان به بیماری‌های قلبی است و سطح کلسترول خون را افزایش می‌دهد. پنیر، شیرینی، روغن پالم و روغن نارگیل حاوی چربی‌های اشباع‌شده هستند. * چربی‌های تک‌اشباع‌شده که به فراوانی در روغن زیتون، بادام زمینی و آووکادو وجود دارند. این چربی‌ها که در رژیم غذایی مدیترانه‌ای پرکاربرد هستند، از چربی‌های خوب محسوب می‌شوند. * چربی‌های چنداشباع‌شده برای عملکردهای بدن ضروری هستند. اما بدن نمی‌تواند آنها را به تنهایی تولید کند. بنابراین باید در رژیم غذایی‌مان قرار گیرند. از این نوع چربی‌ها می‌توان در روغن گل آفتابگردان و ذرت یافت، در ضمن در منابع لبنی هم از این نوع چربی وجود دارد. به گزارش طبنا، محققان می‌گویند مردها نباید بیش از ۳۰ گرم و زن‌ها بیش از ۲۰ گرم چربی اشباع‌شده در روز مصرف کنند که این مقدار در کودکان نیز باید کمتر باشد. مترجم: نادیا زکالوند        

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha