کد خبر: مصرف-زیاد-روغن-عامل-اصلی-سرطان‌-پروست
۲۷ تیر ۱۳۹۷، ۱۲:۰۹
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر زهرا عبداللهی در کارگاه آموزشی و همایش ملی بهبود تغذیه در جامعه زنان روستایی و عشایری، افزود: ۵۰ درصد بیماری‌های قلبی و عروقی و ۳۰ تا ۴۰ درصد سرطان‌ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری هستند. وی ادامه داد: مصرف کم میوه و سبزی ۱۹ درصد علت سرطان‌های دستگاه گوارش و ۳۱ درصد بیماری‌های قلبی است. عبداللهی اظهار داشت: از ۱۰ عامل بیماری‌های غیرواگیر مهم‌ترین ریسک فاکتور، تغذیه نامناسب است که موجب شده بیماری‌های غیرواگیر از ۵۶ درصد در سال ۸۰ به ۷۶ درصد در سال‌های اخیر برسد. وی گفت: مطالعات سال ۹۵ نشان می‌دهد مصرف سبزی و میوه در روستاها از شهرها نیز کمتر بوده است. مصرف حداقل ۳ واحد سبزی و ۲ واحد میوه توصیه جهانی است. مدیر‌کل دفتر بهبود تغذیه جامعه ادامه داد: مصرف زیاد چربی و روغن عامل اصلی سرطان‌های پروستات و سینه است که از شایع‌ترین سرطان‌هاست. وی افزود: چاقی شکمی از چاقی عمومی بدتر است که مطالعات سال ۹۱ نشان می‌دهد این چاقی در زنان ۶۱ درصد است. عبداللهی، کاهش ضریب هوشی را ناشی از کمبود ید و آهن در افراد دانست و گفت: کمبود ریزمغذی‌ها اعم از کمبود آهن، کم‌خونی ناشی از فقر آهن، کمبود ویتامین‌های A، ویتامین D، کمبود روی و ید هستند. وی گفت: کمبود ید در ۳۰ سال پیش موجب بروز ۷۰ درصدی گواتر می‌شد که با غنی‌سازی نمک به ید تصفیه شده باعث شد این عدد به ۵ درصد برسد که اگر از عرضه نمک‌های غیرمجاز در بازار جلوگیری نشود دوباره به تدریج به همان وضعیت سابق برخواهیم گشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha