کد خبر: مصرف-بی-رویه-غذاهای-آماده،-عامل-بروز-حس
۱۲ فروردین ۱۳۹۷، ۱۳:۳۰
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر فرحزاد جباری آزاد افزود: شیوع حساسیت‌های غذایی در کودکان بیشتر مشاهده می‌شود و بین 4 تا 6 درصد گزارش شده است که این رقم در بزرگسالان بین یک تا 4 درصد است. دکتر جباری آزاد تأکید کرد: بهترین توصیه برای درمان حساسیت‌های تنفسی، گوارشی، دارویی و غذایی اجتناب از عامل ایجاد آن است و چنانچه فرد بداند که نسبت به چه ماده غذایی حساسیت دارد، باید از مصرف آن خودداری کند. وی استفاده از داروها برای کنترل علائم و در نهایت استفاده از واکسن مربوطه را از دیگر مراحل درمان و کنترل حساسیت‌های غذایی عنوان کرد. دکتر جباری آزاد با بیان اینکه ۸۵ درصد حساسیت‌های غذایی در افراد به مصرف چند گروه مواد خوراکی و غذایی محدود می‌شود، گفت: شیر و گوشت گاو، تخم مرغ، گندم و جو، غذاهای دریایی مانند ماهی و میگو، برخی از مغزها چون بادام زمینی و گردو بخش عمده حساسیت‌های غذایی را موجب می‌شوند. رییس مرکز تحقیقات آلرژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزود: هر ماده غذایی می‌تواند برای فردی که زمینه ژنتیکی داشته، باعث ایجاد حساسیت و آلرژی شود و برخی افراد نیز به میوه‌ها و مواد خوراکی مانند خربزه، گوجه فرنگی، بادمجان و فلفل آلرژی دارند. دانشیار دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حساسیت‌ها در تمام جوامع دنیا در حال افزایش است، گفت: بیماری‌های آلرژی به اشکال مختلفی خود را نشان می‌دهد که آسم و آلرژی‌های بینی یکی از این اشکال است. دکتر جباری آزاد افزود: میانگین شیوع آسم بین ۱۰ تا ۱۵ درصد در جامعه ایرانی برآورد می‌شود و میانگین جهانی آسم حدود ۲۰ درصد است. وی با بیان اینکه شیوع آلرژی‌های بینی از آسم نیز بیشتر است، ادامه داد: شیوع آلرژی‌های بینی در جامعه ایران حدود ۲۵ درصد است. دکتر جباری آزاد گفت: زمینه‌های ژنتیکی و ارثی، عوامل محرک مانند آلاینده‌های محیطی، گل و گیاه، حیوانات خانگی، مواد غذایی آلرژی زا، ارتقای بهداشت و تضعیف سیستم ایمنی از مهم ترین عوامل ایجاد آلرژی‌ها هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha