به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، زمزمههای اجرای سامانه اصالت و رهگیری فرآوردههای سلامت محور از سال ۹۳ در سازمان غذا و دارو به گوش رسید تا کنترل تقلب و قاچاق در این حوزه تشدید شود. بر همین اساس برچسبگذاری فرآوردههای غذایی هم جهت کاهش قاچاق و تقلب در مواد غذایی آغاز و سامانهای تحت عنوان TTAC راهاندازی شد تا مردم بتوانند با استفاده از آن از اصالت فرآوردههای سلامت محوری چون غذا مطمئن شوند. حال باید دید این اقدامات تا چه اندازه در کنترل قاچاق و تقلب در این حوزهها موثر بوده است و آیا توانسته سد راه قاچاقچیان زیرزمینی غذا شود.
دکتر وحید مفید، مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو با تاکید بر لزوم استفاده از محصولات غذایی کارخانهای که دارای پروانه ساخت و مجوزهای بهداشتی از سوی سازمان غذا و دارو هستند، گفت: در عین حال متاسفانه با چالشی به نام قاچاق در محصولات و فرآوردههای غذایی وارداتی مواجهیم. بنابراین اگر مردم میخواهند محصولات غذایی وارداتی را تهیه کنند، حتما توجه داشته باشند که این محصولات مجوز ورود و برچسب اصالت سازمان غذا و دارو را داشته باشد.
وی درباره آمار قاچاق در حوزه فرآوردههای غذایی، گفت: باید توجه کرد زمانیکه محصولی از نظر ویژگیهای کیفی مطابق استانداردها باشد و تولیدکننده محصول خارجی نیز حائز شرایط مورد نظر ما باشد، مشکلی برای ورود این فرآورده از مسیر قانونی و با اخذ مجوزهای قانونی به کشور وجود ندارد. بنابراین معمولا محصولاتی که از نظر کیفی و استانداردها دچار مشکلند، نمیتوانند از سازمان غذا و دارو مجوز ورود دریافت کنند چراکه محصول دچار ایراد کیفی بوده یا تولیدکنندهاش معتبر نیست. (ایسنا)
نظر شما