کد خبر: فست‌فود،-نوجوانان-را-در-معرض-افسردگی
۲۸ آذر ۱۳۹۶، ۱۴:۳۱
به گزارش طبنا ( خبرگزاری سلامت ) از دیلی‌میل، بررسی‌های جدید نشان داده که نوشابه‌های گازدار و انرژی‌زا و غذاهای‌ آماده، سلامت‌ذهنی نوجوانان را به خطر می‌اندازد. بنابرنظر محققان دانشگاه آرمیت در ملبورن استرالیا، این محصولات خوراکی با تولید بیش از حد هورمون دوپامین، جلوی رشد مغز نوجوانان را گرفته و آنها در خطر مشکلات‌ذهنی قرار می‌دهد. در آزمایش‌های روی حیوانات آزمایشگاهی، ارتباطی خطرناک با مصرف تائورین- نوعی افزودنی که در نوشابه‌های انرژی‌زا به کاربرده می‌شود- پیدا شده است. این افزودنی اثر ناخوشایندی روی یادگیری و حافظه دارد. در بدن افراد مبتلا به اختلالات‌عصبی مانند صرع و اوتیسم، مقدار بالایی تائورین دیده می‌شود. همچنین مصرف بیش‌از حد غذاهای آماده و نوشابه‌ها، نوجوانان را به این خوراکی‌ها معتاد کرده و نه تنها باعث چاقی آنها می‌شود، بلکه صدمات جبران‌ناپذیری به مغزشان می‌زند. سیستم‌های انتقال‌دهنده عصبی در مغز که مسئول بازداری و ارسال علائم پاداش هستند هنوز در مغز نوجوانان به خوبی رشد نکرده‌اند و وقتی این گروه سنی از خوراکی‌های آماده مصرف می‌کنند، اثرات بد آن روی مغزشان به شکل تصمیم گیری‌های بد، افزایش رفتارهای پاداش‌یابی نشان می‌دهد و آنها در بزرگسالی رژیم‌غذایی ناسالمی دنبال خواهند کرد. این نوجوانان به دلیل مشکلات شناختی ایجاد شده، نمی‌توانند رفتارهای‌اجتماعی مناسبی داشته باشند و به تدریج گرفتار اضطراب و افسردگی می‌شوند. به گزارش طبنا، به منظور پیشگیری از اختلالات‌ذهنی در نوجوانان، باید مصرف غذاهای آماده و نوشابه‌های مضر را به حداقل رساند. مترجم: نادیا زکالوند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha