کد خبر: عوارض-جدی-کاشت-ناخن-از-بروز-عفونت‌های
۳۰ بهمن ۱۳۹۵، ۹:۰۰

خبرگزاری سلامت: بسیاری از خانم‌ها برای داشتن ناخن‌هایی زیبا و بلند به استفاده از ناخن مصنوعی یا کاشت ناخن تمایل دارند که کاشت ناخن مصنوعی موجب نرسیدن اکسیژن کافی به بافت زیر ناخن می‌شود و تغییر رنگ ناخن، کدر شدن و رشد کم ناخن از عوارض این اقدام است. با قرارگرفتن ناخن مصنوعی روی ناخن فرد، ریشه از بین می‌رود و ناخن فرد دچار تغییر شکل خواهد شد.

دکتر محمدعلی نیلفروش زاده رئیس انجمن متخصصین پوست ایران می‌گوید: عفونت‌های قارچی و بیماری‌های ویروسی از جمله عوارض شایع کاشت ناخن است. اغلب موارد استفاده شده در این نوع کاشت غیر استریل و چند بار مصرف هستند و از راه‌های انتقال بیماری‌های پوستی محسوب می‌شوند؛ بیماری‌های قارچی پوست، درمان عفونت قارچی و ارتباط آن با حیوانات خانگی .مواد شیمیایی که در چسباندن این ناخن‌های مصنوعی استفاده می‌شوند غیر استاندارد هستند و موجب بروز حساسیت‌های حاد پوستی نیز می‌شود.
وی هشدار می دهد: کاشت ناخن‌های مصنوعی باعث تغییر رنگ ناخن، التهاب دور ناخن، خط خط شدن و خرد شدن ناخن و کنده شدن لبه آزاد ناخن از بستر (انیکولیز) می‌شود .متخصصان معتقدند استفاده طولانی مدت از ناخن‌های کاشته شده یک بار مصرف گرفته تا ناخن‌های کاشته شده برای استفاده طولانی مدت می‌تواند باعث واکنش های دردناک و شدید شامل عفونت پوست اطراف ناخن‌ها و شل شدن ناخن‌ها شود.

رییس مرکز تحقیقات پوست و سلول‌های بنیادی در ادامه سخنانش چنین عنوان می‌کند: خانم‌هایی که از ناخن‌های مصنوعی و کاشته شده برای زمان طولانی استفاده می‌کنند، ممکن است ناخن‌های طبیعی آنها نازک‌تر و مات‌تر شده باشد و در مواردی منجر به عوض شدن جهت و محور ناخن می‌شوند؛ اگر اصراری برای استفاده از ناخن‌های مصنوعی وجود دارد، این ناخن‌ها باید هر ۳ ماه یک بار برداشته شوند تا اجازه داده شود ناخن‌های طبیعی استراحت کنند.

وی در راستای تفسیر بیشتر می‌گوید: افزایش طول ناخن‌ها ممکن است به وسیله ناخن‌های پلاستیکی که کل ناخن یا انتهای ناخن را می‌پوشاند انجام شود. این ناخن‌های مصنوعی با چسب‌های حاوی methacrylate چسبانده می‌شوند که ماده‌ای حساسیت‌زاست و ممکن است باعث شکاف و ترک ناخن شود. پوشاندن ناخن‌ها به وسیله چسب به دلیل وجود آکریلات در ترکیبات آنها از لحاظ طبی و پزشکی عوارضی نظیر پوسته ریزی، تغییر بافت ناخن و عفونت‌های قارچی به خصوص کاندیدا را به وجود می‌آورد و به جز در افرادی که بافت ناخن در آنها به دلیل ژنتیکی یا بیماری از بین رفته است، توصیه نمی‌شود.

نیلفروش زاده اضافه می‌کند: چسب‌های بدون Methacrylateممكن است باعث شكاف و ترك ناخن شوند. در اثر استفاده از این ناخن‌ها انیكولایزیس كه در واقع كندگى لبه آزاد ناخن از بستر است ایجاد مى‌شود، ناصافى، تغییر ناخن، خط خط شدن آن، شكنندگى و خرد شدن ناخن نیز در اثر استفاده از ناخن‌هاى مصنوعى به وجود مى‌آید. حتى بعضى از مواقع ناخن به طور كامل از بین مى‌رود و تغییراتى در رنگ ناخن‌ها به وجود مى‌آید. التهاب حاشیه ناخن و بروز عفونت‌هاى میکروبی یا قارچى نیز از دیگر عوارض آن است.

براى چسباندن ناخن از حلال‌هاى مختلفى استفاده مى‌شود و به دلیل حل شدن لایه محافظ ناخن در ناخن مصنوعى، ناخن‌ها استحكام خود را از دست داده و حالت نرمى شكل پیدا مى‌كنند و آسیب پذیرتر مى‌شوند و میكروب‌ها به خصوص عفونت‌هاى قارچى به راحتى وارد لایه زیرین ناخن می‌شوند.

بر اساس این گزارش و طبق گفته متخصص پوست، مو و زیبایی، از عوارض چسب‌هاى مخصوص ناخن مصنوعی می‌توان به بروز عوارضى نظیر انواع آلرژى‌هاى پوستى اشاره داشت كه با قرمزى، التهاب، پوسته‌ریزى و خارش ظاهر مى‌شوند. بهترین روش براى جدا كردن ناخن‌هاى مصنوعى، استفاده از آب ولرم است كه در این حالت، ناخن‌ها خود به خود جدا مى‌شوند. زنان مى‌توانند براى بهبودى عوارض چسب ناخن از كرم‌هاى مرطوب كننده مانند «اوسرین» استفاده نمایند.

نکته آخر، برای پیشگیری از چنین خطراتی از کاشت ناخن در طولانی مدت و استفاده از ناخن مصنوعی پرهیز شود. برای درمان عفونت‌های قارچی حاصل از کاشت ناخن از آنتی بیوتیک‌ها استفاده می‌شود؛ اما گاهی ریشه ناخن به حدی آسیب می‌بیند که شکل طبیعی ناخن به طور کامل از بین می‌رود.

 

کد خبرنگار: 410100

 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha