به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر محمدکاظم زاده، سرماخوردگی را یکی از رایجترین بیماریهای ویروسی برشمرد و گفت: با سردشدن هوا این بیماری شیوع بیشتری پیدا میکند كه کودکان، خانمهای باردار و سالمندان بيشتر از ديگران در معرض تهدید هستند و مهمترین علت آن را میتوان ضعف سیستم ایمنی بدن دانست.
وی رعايت بهداشت فردی، شستشوی مداوم دستها، اجتناب از دستدادن و روبوسی را موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماریها برشمرد و گفت: تغذیه صحیح تاثیر بسیار زیادی در سلامت و پیشگیری از ابتلا به انواع بیماریها دارد .
کاظمزاده اظهار کرد: استراحت و تغذيه مناسب ( وضعیت تغذیه میتواند بر تقویت سیستم ایمنی بدن موثر باشد) و مصرف میوهها و سبزیجات به مقدار فراوان (حداقل روزی 5 سهم میوه و سبزی دریافت شود ) چون سرشار از انواع ویتامینها هستند و میتوانند برای تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر باشند.
وی افزود: در ميان میوهها بالاترین ویتامینC را خانواده مرکبات دارند. انواع مرکبات مانند پرتقال و گریپفروت، توتفرنگی، کیوی، طالبی ، انواع فلفل سبز و قرمز، کلم بروکلی و گوجهفرنگی منابع بسیار غنی این ویتامین هستند . كه البته با مصرف آنها ميتوان طول دوره بيماری را كاهش داد.
کاظمزاده، مصرف بيشتر قارچ ، سیر، موسیر و پیاز را مهم بیان کرد و گفت: این سبزیها سیستم دفاعي بدن را تقویت میكنند، مصرف شلغم كه سرشار از املاح مفيدی مانند کلسيم و منيزيم بوده و ازمواد غذايی بسيار با ارزش به حساب میآيد و اثر مفيد و موثری در درمان بيماریهای دستگاه تنفسی دارد در ضمن شلغم سرفه را تسکین میدهد البته تربسياه هم تمام خواص شلغم را دارد .
مدیر نظارت بر مواد غذایی، آرایشی و بهداشتی دانشگاه افزود: مصرف صحیح چربیهای خوب که شامل اسیدهای چرب امگا 3، 6 و 9 می شود (كه در ماهی، روغن زیتون ، کلزا، گردو و بادام وجود دارند )، علاوه بر میوهها و سبزیجات، پروتئینها که مقدار بالای آن در گوشت قرمز، مرغ، تخممرغ، انواع ماهیها، محصولات دریایی و گردو وجود دارد موجب تقويت سیستم ایمنی میشوند. همچنین پروتئينها و چربیها در عملکرد مطلوب سیستم ایمنی دخیل هستند، مصرف مایعاتگرم مانند شیر، سوپ و آش و همین طور استراحت میتواند در کاهش مدت زمان درمان و بهبود و تسکین علائم بیماری كمككننده باشد.
نظر شما