دکتر سید علی کشاورز در گفتو گو با طبنا(خبرگزاری سلامت) درباره کمخونی و به عبارتی فقرآهن اظهار کرد: در ابتدا باید مشخص شود که علت کمخونی در افراد به چه دلیل است و پس از آن برنامه ویژهای برای درمان ارائه شود.
وی افزود: فقرآهن در افرادی که مبتلا به بیماریهای انگلی هستند، بسیار مشاهده میشود بنابراین این افراد ابتدا باید برای رفع این مشکل اقدام کرده و پس از آن از مکملهای آهن استفاده کنند تا این مشکل در آنها رفع شود.
این متخصص تغذیه با اشاره به اینکه در زنان 14 تا 49 سال به دلیل عادت ماهانه و در زنان باردار کمخونی بسیار مشاهده میشود، اضافه کرد: این افراد باید بر اساس مشورت پزشک خود از مکملهای آهن استفاده کنند.
کشاورز ادامه داد: این زنان باید از مواد غذایی حاوی پروتئین، آهن و منابع حیوانی همچون گوشت، مرغ، ماهی و حبوبات بیشتر از سایر افراد استفاده کنند و نسبت به آن سبزیجات و میوهای کمتری مصرف کنند.
وی تاکید کرد: برای بررسی کمخونی ابتدا باید علت را بررسی کرد، بیشتر کمخونیها ناشی از کمبود ویتامین B12 ، اسیدفولیک و عمدترین آن ناشی از فقرآهن است که علتهای مختلفی همچون نوشیدن چای بعد از ناهار و شام، مصرف نکردن میوه و سبزیجات، تغذیه نامناسب و عادتهای غلط تغذیهای در بروز آن نقش موثری دارند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه نوشیدنچای مانع از جذب بخش زیادی از آهن میشود، گفت: متاسفانه این عادت تغذیهای اشتباه در کشور ما رایج شده است که افراد پس از صرف غذا بلافاصله از چای برای رفع خستگی و کاهش خوابآلودگی استفاده میکنند در صورتی که این مسئله میتوانند برای آنها کمخونی شدید را به همراه داشته باشد.
کشاورز بیان کرد: گاهی علت کمخونی مربوط به خونریزی بدن، جراحیهای صورت گرفته، مشکلات گوارش، آلودگیهای انگلی و دوران بلوغ است که با مشورت پزشک معالج و استفاده از مکملهای دارویی فرد بهبود مییابد.
وی ادامه داد: در صورتی که افراد خودسرانه از مکملهای دارویی استفاده کنند ممکن است با مشکلاتی نظیر رسوب آهن در کبد و مسمومیت کبدی مواجه شوند همچنین استفاده زیاد از مکملهای آهن، اختلالات کمبود مس را به همراه دارد و غلظتخون را افزایش داده و خطر ابتلا به سکته را بالا میبرد.
نظر شما