کد خبر: تدوین-جدول-ترکیبات-موادغذایی-پرمصرف-ا
۲۸ تیر ۱۳۹۷، ۱۰:۲۰
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر هدایت حسینی ، اظهار کرد: مرحله اول این برنامه، غذاهای پرمصرف کشور را تحت پوشش قرار داده که به اعتقاد کارشناسان این حوزه، بیش از 80 درصد غذای مصرفی کشور را شامل می شود. وی ادامه داد: متخصصان برای ارائه رژیم غذایی مناسب نیاز به دانستن ترکیبات مواد غذایی اعم از چربی ، پروتیین، قند و ویتامین دارند تا توصیه تغذیه ای مناسب را به مردم ارائه کنند. حسینی افزود: تاکنون از جدول های ترکیبات غذایی کشورهای خارجی استفاده می کردیم که این جدول هرچند مشابه مواد غذایی ایرانی بود اما تفاوت هایی با محصولات غذایی ایرانی داشت. وی افزود: به طور مثال گندمی که در ایران تولید می شود با گندمی که در اروپا یا آمریکا کشت می شود متفاوت است و همکاران ما در تلاش هستند تا جدول ترکیبات مواد غذایی ایران اطلاعات کاملی از ترکیبات مواد غذایی بومی در اختیار متخصصان و مردم قرار دهد. حسینی به کاربرد این جدول اشاره کرد و گفت: توصیه های تغذیه ای به مردم و برچسب گذاری محصولات غذایی از مهمترین کاربردهای این جدول است و به همین دلیل، توصیه های تغذیه ای و برچسب گذاری غذاها با دقت بیشتری انجام می شود. رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اظهار داشت: با تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی ایرانی، رژیم غذایی مردم به سمت اصلاح پیش می رود و متخصصان با دقت بیشتری می توانند به اصلاح آن بپردازند. وی، مهمترین مزیت این جدول را توصیه های تغذیه ای صحیح اعلام کرد و گفت: ممکن است ترکیبات مواد غذایی کشورهای خارجی از نظر شیمیایی و مواد مغذی با محصولات غذایی ایرانی متفاوت باشد و در نتیجه دچار خطاهای جزیی شویم و در مجموع، در رژیم غذایی روزانه ممکن است انحرافی بزرگ ایجاد شود. حسینی با اشاره به اینکه در مرحله دوم جدول ترکیبات غذایی، مواد غذایی که مصرف کمتری دارند یا به صورت سنتی در برخی استان ها استفاده می شود، انجام می شود، گفت: در مرحله اول حدود ترکیبات 410 قلم غذاهای پرمصرف با توزیع وسیع در کشور مشخص شد که به نظر می رسد در مرحله دوم تعداد محصولات غذایی به یک هزار و 500 قلم برسد.(ایرنا)  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha