کد خبر: به-روز-شدن-پرداخت-سازمان-تامین-اجتماعی
۲۲ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۷:۰۶

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی از به روز شدن پرداخت‌های این سازمان در بیمارستان‌های دانشگاهی خبر داد و گفت: در بخش خصوصی نیز بدهی‌ها به مراکز درمانی را تا آذرماه پرداخت و قول می‌دهیم که عقب‌مانده‌ها را پرداخت کنیم.

به گزارش خبرنگار بهداشت ودرمان خبرگزاری سلامت، سیدتقی نوربخش در چهارمین گردهمایی سالانه انجمن پزشکان عمومی با اشاره به مشکلات نظام سلامت گفت: شاید در میان اجزاء نظام سلامت مشکلات همکاران پزشک عمومی بیش از سایرین باشد چراکه چالش‌های متعددی در ابعاد مختلف اعم از آموزشی، حرفه‌ای، هویتی، کاری، تامین معیشت و غیره برای آنها وجود دارد.

وی با بیان اینکه بیشترین و بزرگترین چالش پزشکان عمومی مشکل جایگاه آنها در نظام سلامت استف اظهارداشت: پزشکان عمومی در بعد آموزشی چالش‌های زیادی دارند،  در این زمینه دانشگاه‌های متنوع و به صورت بی‌حساب و کتاب گسترش می‌یابد. واقعیت این است که برای پزشکی عمومی بازار نداریم و در نگهداشت نیروی انسانی بومی با مشکل مواجهیم و آموزش‌ها نیز متناسب با کارکرد این حوزه نیست.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با تاکید بر آموزش نیرو برای طرح پزشک خانواده اظهارداشت: اگر اراده کنیم که از امروز نظام ارجاع و پزشک خانواده در کشور اجرا شود، هفت سال دیگر نیروی آموزش دیده آن به ثمر می‌نشیند البته با کمال تاسف باید گفت نگاه جمعی و سیاست‌گذاری علی‌رغم تاکیدهای برنامه چهارم و پنجم توسعه و سیاست‌های رهبری در این زمینه اراده جمعی ندارد.

نوربخش با بیان اینکه باید نظام ارجاع و پزشک خانواده را با نیرویی متناسب استقرار دهیم، در زمینه معیشت پزشکان عمومی گفت: زمانی که تعرفه‌های پزشکی را تامین می‌کنیم پزشکان عمومی در رده آخر قرار دارند. در این حالی است که هزینه عمومی پزشکان عمومی با متخصصین تفاوتی ندارد.

وی با بیان اینکه در سازمان تامین اجتماعی تفاوت میان حقوق پزشکان عمومی و متخصصان را کاملا از بین برده‌ایم، تصریح کرد: درباره همکاران جراح هنوز این تفاوت وجود دارد اما تا جایی که توانسته‌ایم عدالت در پرداخت را ایجاد کرده‌ایم.

نوربخش با بیان اینکه جامعه پزشکی ملزم به پرداخت مالیات است، تصریح کرد: و از آنجایی که حساب‌های پزشکان شفاف است مالیات‌های نجومی می‌پردازند در حالی که همکاران پزشکان سوبسید و هزینه اجتماعی نیز پرداخت می‌کند. حال آیا پزشکی که هزینه اجتماعی خود را می‌پردازد باید در صدر صنوف مالیات‌دهنده باشد.

وی پزشکان عمومی و تخصص را  تنها قشری دانست که به ازای تسهیلاتشان، تعهداتشان را انجام می‌دهد و تصریح کرد: مهمترین چالش پزشکان عمومی چالش هویتی است اما باید بپرسیم که نقش پزشکان عمومی در نظام سلامت چیست چراکه مشکلات هویتی پزشکان عمومی حتی از مسائل معیشتی نیز برایشان مهمتر است و آنها را رنج می‌دهد و این امر باید حل شود.

نوربخش با بیان اینکه خوشبختانه نظام سلامت جزء اولویت‌های دولت یازدهم بود: منابع بسیار زیادی به نظام سلامت تزریق شد به طوری که در سازمان تامین اجتماعی در سال 92 کل منابع درمان هفت هزار میلیارد تومان بوده است اما اکنون به 16 هزار و 500 میلیارد تومان رسیده است. همچنین منابع سازمان بیمه سلامت از چهار تا پنج هزار میلیارد در سال 92 به 13 هزار و 500 میلیارد تومان یعنی بیش از دو برابر افزایش یافته است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه در موضوع نظام ارجاع و پزشک خانواده، پزشک عمومی بهتر است، خاطرنشان کرد: با وجود همه چالش‌ها برخی می‌گویند پزشک خانواده هزینه‌ها را کاهش می‌دهد اما به این صورت نیست بلکه پزشک خانواده هزینه‌ها را افزایش می‌دهد اما در عین حال سطح و کیفیت خدمات را بالا می‌برد، بنابراین رویکرد برون‌رفت از مشکلات اجرای پزشک خانواده است.

نوربخش با اشاره به پرداخت مطالبات بیمارستان‌ها و مراکز درمانی از سوی سازمان تامین اجتماعی گفت: پرداخت‌های ما در بیمارستان‌های دانشگاهی از سه ماه گذشته به روز شده است و اکنون این پرداخت‌ها به روز هستند، این به معنای آن است که پزشک عمومی‌ که در شبکه‌های بهداشتی کار می‌کند از دید سازمان تامین اجتماعی باید پولش را به روز دریافت کند واگر در جایی این موضوع اجرا نمی‌شود از طرف ما نیست

وی با بیان اینکه بدهی‌ها در بخش خصوصی نیز تا آذرماه را پرداخت کرده‌ایم و قول می‌دهیم عقب‌ماندگی‌ها را جبران کنیم.، تصریح کرد: من این قول را می‌دهم که تا آنجایی که در شورای عالی بیمه به ما مربوط می‌شود استراتژی‌مان پزشک خانواده خواهد بود و استقرار پزشک خانواده می‌کنیم.

کدخبرنگار41090

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha