کد خبر: برنامه-غنی‌سازی-نان‌ها-با-ویتامین-d-در
۱۰ فروردین ۱۳۹۷، ۱۲:۳۰
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر زهرا عبداللهی با بیان اینکه تغذیه صحیح به معنای رعایت دو اصل تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه است، گفت: تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد مورد نیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در 6 گروه اصلی غذایی معرفی می‌شوند و بهترین راه اطمینان از تعادل و تنوع در رژیم غذایی روزانه استفاده از هر 6 گروه اصلی غذایی است. وی با بیان اینکه 6 گروه اصلی غذایی هرم غذایی عبارت است از گروه نان و غلات، میوه‌ها و سبزی‌ها، شیر و لبنیات، گروه گوشت و تخم مرغ، حبوبات، مغزها، گفت: مواد غذایی در هر گروه، دارای ارزش غذایی تقریبا یکسان هستند و می‌توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد، گروه دیگری تحت عنوان قندها و چربی‌ها وجود دارد که باید در حداقل ممکن مصرف شود. عبداللهی در خصوص گروه نان و غلات گفت: این گروه تامین کننده 50 درصد انرژی روزانه انسان است و توصیه می‌شود، در برنامه غذایی روزانه حتما نان، برنج یا ماکارانی وجود داشته باشد تا این انرژی تامین شود. وی با بیان اینکه 30 درصد کلیسم روزانه با مصرف نان و غلات تامین می‌شود، خاطرنشان کرد: گروه نان و غلات همچنین دربردارنده آهن، کلسیم، منیزیم و ویتامین‌های گروهB  است. عبداللهی توصیه کرد: بهتراست، نان به صورت سبوس دار مصرف شود، چراکه سبوس دارای فیبر غذایی است و این فیبر از جذب مواد قندی و چربی جلوگیری می‌کند و بار بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌های دستگاه گوارش و چاقی و اضافه وزن را کاهش می‌دهد. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه نان، برنج قهوه ای و ماکارانی‌های غنی شده منبع دریافت روزانه سبوس هستند، گفت: نان‌هایی که با آرد سفید و تصفیه شده تهیه می‌شوند، به دلیل اینکه فیبر کمتری دارند، کمتر توصیه می‌شود. عبداللهی با بیان اینکه نان قوت غالب مردم است و بیشترین ماده خوراکی در دسترس آنها محسوب می‌شود، گفت: در حال حاضر نان مصرفی در کشور با آهن و اسید فولیک غنی‌سازی می‌شود و به این ترتیب کمبود آهن در مردم برطرف می‌شود، ضمن اینکه برنامه غنی‌سازی نان‌ها با ویتامین D نیز در دستور کار است.(مهر)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha