کد خبر: انتقاد-از-خام-فروشی-گیاهان-دارویی-نحوه
۲۷ تیر ۱۳۹۵، ۲۲:۰۷

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، بر لزوم جلوگیری از خام فروشی گیاهان دارویی تاکید کرد و افزود: برای جلوگیری از خام فروشی نحوه تولید و عرضه گیاهان دارویی باید قانونمند شود.

 

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری سلامت به نقل از خانه ملت احمد حمزه ای ، از بی توجهی نسبت به ظرفیت های موجود در کشور برای تولید و صادرات گیاهان دارویی انتقاد کرد وگفت: هر چند شرایط اقلیمی کشور برای گسترش و تولید گیاهان دارویی بسیار مطلوب است ولی متاسفانه از این ظرفیت به درستی استفاده نکرده و هنوز تا نقطه ایده آل فاصله زیادی داریم.

نماینده مردم کهنوج، فاریاب، منوجان، رودبار و قلعه گنج در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه می‌توان از گیاهان دارویی در راستای درآمدزایی و رونق اقتصاد کشور بهره برد از خام فروشی گیاهان دارویی انتقاد کرد و ادامه داد: بی توجهی نسبت به این حوزه به حدی است که حتی در مناطقی که قطب کشاورزی کشور محسوب می شود تولید گیاهان دارویی رواج پیدا نکرده است.

وی با انتقاد از خام فروشی گیاهان دارویی، گفت: متاسفانه گیاهان دارویی به صورت خام صادر می شوند در حالی که با برنامه ریزی منسجم و درست در راستای گسترش تولید و  صادرات گیاهان دارویی امر اشتغال را نیز می توان در کشور رونق داد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، بر لزوم جلوگیری از خام فروشی گیاهان دارویی تاکید کرد وگفت: برای جلوگیری از خام فروشی، نحوه تولید و عرضه گیاهان دارویی باید قانونمند شده و تسهیلات لازم به کشاورزان اختصاص یابد زیرا قانونمند شدن تولید و عرضه گیاهان دارویی کاهش تخلفات این عرصه را در پی خواهد داشت.

حمزه ای بر لزوم انجام فعالیت های ترویجی از سوی وزارت جهاد کشاورزی در جهت توجه بیشتر روستاییان و کشاورزان به کشت گیاهان دارویی تاکید کرد و افزود: با توجه به اینکه برخی روستاییان و کشاورزان به شرایط کشت گیاهان دارویی واقف و آگاه نیستند بنابراین این دستگاه باید فعالیت های ترویجی را با توجه به شرایط آب و هوایی مناطق مختلف کشور داشته باشد.

وی ادامه داد: البته در حوزه انتخابیه اینجانب که 80 درصد مردم به فعالیت های کشاورزی مشغول هستند در مشارکتی که طی چند ماه با جهاد کشاورزی داشتیم کشاوزان را تشویق و ترغیب به کشت گیاهان دارویی کردیم که در حال حاضر برخی از گیاهان دارویی که قبلا به کشت آن توجهی نمی شد در حوزه انتخابیه توسط کشاورزان کشت می شود.

نماینده مردم کهنوج، فاریاب، منوجان، رودبار و قلعه گنج در مجلس شورای اسلامی، نهادینه سازی توسعه فرهنگ کشت گیاهان دارویی را امری لازم و ضروری دانست و یادآور شد: با نهادینه کردن می توان در جهت توسعه اشتغال و درآمدزایی گام برداشت.

این نماینده مردم در مجلس دهم از برداشت های بی رویه و غیرتخصصی، چرای بی رویه دام در مراتع و همچنین تغییرکاربری و تخریب مراتع در حوزه گیاهان دارویی انتقاد کرد و گفت: با اجرا و تحقق طرح اسکان عشایر می توان از چرای بی رویه دام در مراتع و انقراض نسل گیاهان دارویی جلوگیری کرد.

حمزه ای بر لزوم کشت گیاهان کم آب در کشور تاکید کرد و افزود: از آنجایی که کشت محصولات پرآب مقدار زیادی از منابع و ذخایر آبی کشور را نابود می کند بنابراین با کشت گیاهان دارویی کم آب می توان مشکل کم آبی را رفع و در جهت رونق اقتصاد روستایی حرکت کنیم.

نماینده مردم کهنوج، فاریاب، منوجان، رودبار و قلعه گنج در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: بی توجهی کشاورزان و روستاییان به کشت گیاهان دارویی می تواند ناشی از  توجه آنها به دیگر کشت های حوزه کشاورزی باشد زیرا کشاورزان به دلیل عادت به کشت های موجود اکتفا کردند در حالی که گیاهان دارویی در کشور ما از تنوع بالایی برخوردار هستند و کشاورزان و روستاییان می توانند اغلب آنها را در کشور کشت و از این طریق درآمدزایی کنند.

عضو کمیسیون بهداشت ودرمان مجلس شورای اسلامی، افزود: واحدی در رابطه با گیاهان دارویی در وزارت جهاد کشاورزی وجود دارد اما در همه مناطق کشور فعال نیست بنابراین برای گسترش و رونق تولید و صادرات گیاهان دارویی این واحد باید در تمامی مناطق کشور فعال شود./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha