کد خبر: افزایش-شدت-اختلال-شیدایی-با-مصرف-گوشت
۲۹ تیر ۱۳۹۷، ۱۳:۰۰
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، دوره‌های شیدایی بخشی از اختلال روانی دوقطبی است که در گذشته با نام «افسردگی شیدایی» شناخته می‌شد. فرد مبتلا در دوره‌های شیدایی، بیش‌فعال، شاد و سرخوش شده و نمی‌تواند بخوابد. این دوره شیدایی معمولا از ۱ تا ۲ نفر بین ۱۰۰ نفر را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. محققان دانشگاه جان هاپکینز نوع گوشت مصرفی داوطلبان شرکت‌کننده در آزمایش را تعیین کردند و تغییر چندانی روی وضعیت روحی آن دسته از داوطلبانی که گوشت ساده و فرآوری‌شده مصرف کرده بودند، مشاهده نکردند. اما احتمال بستری شدن آن دسته از افراد که در رژیم غذایی خود، گوشت‌های فرآوری‌شده داشتند، بسیار بالا بود. این محققان می‌گویند، نگهدارنده‌های گوشت مانند نیترات‌ها، اثر بدی روی مغز و باکتری‌های مفید روده افرادی که آنها را مصرف می‌کنند‌، می‌‌گذارد. مقدار زیادی اکسید نیتریک در خون افراد مبتلا به اختلال دوقطبی پیدا شد. محققان با انجام دادن این نوع بررسی‌ها قصد دارند به نوعی رژیم غذایی دست پیدا کند تا بتوانند خطر بروز دوره‌های شیدایی در افراد مبتلا به اختلال دوقطبی یا آنهایی که مستعد شیدایی هستند را به حداقل برساند. در واقع با مصرف پروبیوتیک درمان اختلال شیدایی، جمعیت باکتری‌های روده آنها را به گونه‌ای متعادل سازند و بدین ترتیب احتمال بستری شدن مبتلایان به اختلال دوقطبی بسیار کم شود. متاسفانه مردم مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده مانند سوسیس و همبرگر را بسیار دوست دارند و این گوشت‌ها حاوی نیترات‌های مضر هستند که می‌توانند با تغییر مقدار باکتری‌های روده و اثر منفی روی مغز، افراد مصرف‌کننده را به مشکلات روانی و ذهنی مبتلا سازند. محققان می‌گویند، خطر ابتلا به سرطان روده با مصرف گوشت‌های فرآوری‌شده نیز افزایش می‌یابد. به گزارش طبنا، بنابه گفته محققان جان هاپکینز، تحریک‌کننده‌های ژنتیکی و محیطی، اختلال شیدایی را شدت می‌بخشد که می‌توان با رژیم غذایی مناسب، عوامل مضر محیطی را تاحدی کاست و به مبتلایان اختلال دوقطبی کمک بسیاری کرد. مترجم: نادیا زکالوند    

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha