کد خبر: افزایش-خطر-ابتلا-به-آرتروز-روماتوئید-ب
۱۲ بهمن ۱۳۹۶، ۱۰:۴۰
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، همواره مصرف شیر به دلیل میزان بالای کلسیم با بهبود سلامت استخوان‌ها و تراکم استخوان همراه بوده است. اما اکنون محققان دانشگاه سنترال فلوریدا پی برده‌اند مجموعه‌ای از باکتری‌های موجود در شیر ممکن است آغازگر ابتلا به آرتروز روماتوئید در افرادی باشد که به لحاظ ژنتیکی مستعد این بیماری هستند. آرتروز روماتوئید یک بیماری التهابی و خودایمنی است که موجب می شود سیستم ایمنی به مفاصل، ماهیچه‌ها، استخوان‌ها و اندام فرد حمله کند. معمولا بیماران با درد و تغییرشکل استخوان‌ها عمدتا در دست و پاها روبرو هستند. این بیماری ممکن است در هر سنی روی دهد اما شروع آن عمدتا بین سنین ۴۰ تا ۶۰ سال است و شیوع آن در زنان سه برابر بیشتر است. در این مطالعه رابطه بین آرتروز روماتوئید و زیرگونه (MAP، (Mycobacterium avium paratuberculosis مشخص شده است. انسان ممکن است با مصرف شیر، گوشت گوساله و کودهای حیوانی به‌دست آمده از مدفوع گاو در تماس با این باکتری قرار گیرند. مطالعه شامل ۱۰۰ بیمار داوطلب بود. حدود ۸۰ درصد بیماران مبتلا به آرتروز روماتوئید دارای جهش در ژن PTPN۲/۲۲ و ۴۰ درصد از لحاظ آزمایش MAP، مثبت بودند. صالح ناصر، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «ما معتقدیم که افراد متولدشده با این جهش ژنی که بعدها به خاطر مصرف شیر یا گوشت آلوده در معرض MAP قرار می‌گیرند با ریسک بالای ابتلا به آرتروز روماتوئید مواجه هستند.» به گفته وی، فهم نقش MAP در ابتلا به این بیماری می‌تواند به معنای درمان موثرتر این بیماری باشد.(مهر)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha