به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت )، این مطالعه که توسط محققان دانشگاه اکستر در انگلیس انجام شده است، نشان میدهد که افزایش ناگهانی دی اکسید کربن در اتمسفر اسیدی شدن آب اقیانوس را افزایش داده است.
در فرآیند اسیدی شدن اقیانوسها، دی اکسید کربن آزاد شده در اثر سوزاندن سوختهای فسیلی در آب دریا حل می شود و به تولید اسید کربنیک منجر میشود که PH (خاصیت اسیدی یا بازی) آب را تغییر میدهد.
یافته های این مطالعه بسیار حائز اهمیت هستند زیرا ماهیها برای انجام همه کار از پیدا کردن غذا و جفت گرفته تا شناسایی شکارچیانی که در مجاورت آنها به سر میبرند، بر حس بویایی خود تکیه دارند.
دکتر کازیما پورتئوس محقق دانشگاه اکستر که ریاست این تحقیق را بر عهده داشت، گفت که مطالعه آنها اولین تحقیقی است که تاثیر افزایش دی اکسید کربن در اقیانوس را بر سیستم حس بویایی ماهی ها بررسی می کند.
در این مطالعه، محققان رفتار ماهیهای جوان دریا در سطح فعلی دی اکسید کربن را با سطوحی که احتمالا در پایان این قرن وجود خواهد داشت، مقایسه کردند. پیش بینی می شود که در پایان قرن حاضر سطح دی اکسید کربن دو و نیم برابر سطح فعلی این گاز باشد.
به گزارش دیلیمیل، محققان در این مطالعه متوجه تغییرات عمده در رفتار ماهی ها در آب هایی شدند که بیشترین میزان اسیدیته را دارند. این ماهی ها نه تنها کمتر شنا می کنند بلکه به نظر می رسید متوجه حضور شکارچیان نیز نمی شوند.
یافتههای این مطالعه که در مجله Nature Climate Change منتشر شد، مدرک دیگری دال بر خطرات اسیدی شدن آب اقیانوسها برای حیات دریایی است.
یک تحقیق نیز پیش از این نشان داده است که دیاکسید کربن بر سیستم عصبی ماهیان نیز تاثیر دارد و پردازش اطلاعات را در مغز آنها مختل میسازد.(ایسنا)
نظر شما