۰۶ فروردین ۱۳۹۶ - ۱۰:۲۲

مبتلایان به ناراحتی‌های معده از مصرف شیرینی خامه‌ای پرهیز نمایند

زرده تخم مرغ موجب تشدید ریفلاکس می‌شود. بنابراین افرادی که مبتلا به ناراحتی معده هستند، از خوردن شیرینی به خصوص شیرینی خامه‌ای، شکلات، قهوه و چای داغ و غلیظ پرهیز نمایند.

 

دکتر سید رضا فاطمی متخصص گوارش و کبد، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت بیان داشت: تغییراتی که در الگوی تغذیه و تحرک افراد طی ایام نوروز رخ می‌دهد، باعث تغییراتی در وزن و دستگاه گوارش می‌شود.

فاطمی با اشاره به سوالاتی که پیرامون بیماری‌های دستگاه گوارش پرسیده می‌شود، افزود: ریفلاکس یا برگشت اسید معده از مشکلاتی است که افراد بسیاری آن را تجربه کرده‌اند. در رفلاکس، فیزیولوژی حرکت مری دچار اختلال شده و باعث برگشت اسید از معده به داخل مری می‌شود که سوزش و ناراحتی در بخش انتهایی مری را به دنبال دارد.

وی گفت: مصرف شکلات و شیرینی موجب تشدید ناراحتی‌های معده و مری می‌شود.

فاطمی با اشاره به مصرف تخم مرغ در تهیه شیرینی‌ها متذکر شد: زرده تخم مرغ موجب تشدید ریفلاکس می‌شود. بنابراین افرادی که مبتلا به ناراحتی معده هستند، از خوردن شیرینی به خصوص شیرینی خامه‌ای، شکلات، قهوه و چای داغ و غلیظ پرهیز نمایند.

این متخصص در ادامه بیان داشت: افراد مبتلا به سنگ کیسه صفرا و مجاری صفراوی از مصرف غذای چرب خودداری نمایند؛ به خصوص کاهش تحرک در این ایام و مصرف غذای چرب باعث تنش و انقباض کیسه صفرا شده و بعضا باعث دردهای شدید در این ناحیه می‌شود.

فاطمی گفت: بیماران مبتلا به زخم‌ها و خراشیدگی‌های دستگاه گوارش مانند زخم معده و اثنی عشر از مصرف غذاهای سنگین در این این ایام خودداری نمایند.

وی یادآور شد: کاهش وزن، توصیه اکید ما به افرادی است که کبد چرب دارند. بی تحرکی افراد در ایام نوروز و مصرف غذاهای پر کالری، در روند درمان این افراد اختلال ایجاد می‌کند و به دلیل بی تحرکی، افزایش ایجاد کبد چرب در تعطیلات نوروز دور از تصور نیست.

فاطمی اظهار داشت: بیماران مبتلا به التهاب روده یا روده تحریک پذیر از مصرف غذاهای پر چرب و ادویه دار خودداری نمایند؛ این رژیم غذایی موجب تحریک روده شده و علائم روده تحریک پذیر را در این افراد تشدید می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: کاهش تحرک چه در سفر و چه در منزل و از طرف دیگر، کم مصرف کردن آب، یبوست را به دنبال دارد. بنابراین توصیه می‌شود افزایش تحرک و مایعات رقیق در برنامه روزانه افراد مورد توجه باشد.

حفظ بهداشت مواد غذایی و آب، مساله دیگری بود که فاطمی بر آن تاکید و بیان داشت: مسافرت‌های بین شهری در این ایام افزایش می‌یابد. مصرف غذاها به ویژه مواد پخته اهمیت بسیار دارد. غذای نیمه پخته موجب ایجاد مسمومیت می‌شود.

 

 

کد خبرنگار: ۴۱۰۲۵

نظرات کاربران

Subscribe
Notify of
guest
2 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
احسان مصیبی
احسان مصیبی
۲۹ بهمن, ۱۳۹۹ ۲۳:۳۷

اخه شما میگید فقط پرهیز کنید.من کلا اب،چای،آبمیوه.شکلات،کاکویی و خامه میخورم اینطور میشم.اصلا هیچ دارویی نداره واسه حل این مشکل؟؟دکترا فقط میگن آندوسکوپی که هزینش خیلی زیاده

رضا
رضا
۳ شهریور, ۱۴۰۰ ۱۶:۳۵

باسلام.اخه نخوردن چای.شکلات و قهوه خیلی سخته چای کم رنگم که بی فایدس حالا شیرینی خامه ای و زرده تخم مرغو میشه کنار گذاشت.خوشمزه ترین خوراکیها درش شکلات مصرف شده دیگه بجز غذاهای تکراری و میوه ازبس گرونن فقط باید با میموه ها عکس یادگاری گرفت خوراکی مخصوصا تو ایران وجود نداره والا من با همین چای و شکلات زندم