کد خبر: مبتلایان-به-دیابت-در-معرض-پوکی-استخوان
۱ فروردین ۱۳۹۶، ۱۱:۱۰

دبیر انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران با اشاره به این که کاهش تراکم استخوانی، ریسک ابتلا به پوکی استخوان را در بیماران دیابتی افزایش می دهد، اذعان داشت: برای پیشگیری از تشدید عوارض دیابت، ورزش درمان یکی رکن اساسی است.

 

 

دکتر سید احمد رییس السادات دبیر انجمن طی فیزیکی و توانبخشی ایران، در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت اذعان داشت: دیابت شایع‌ترین بیماری متابولیکی در بین انسان‌ها است.

رییس السادات تثریح کرد: بر اساس آخرین آمار، تعداد مبتلایان به دیابت در ایران 5.5-5 میلیون نفر است که پیش‌بینی می‌شود طی 15 سال آینده این رقم به دو برابر افزایش یابد.

وی متذکر شد: علیرغم تمام تلاش‌های صورت گرفته، در حال حاضر علاج قطعی برای دیابت وجود ندارد و بهترین راه برای کنترل آن، پیشگیری و تشخیص به موقع و درمان مناسب است.

وی با اشاره به این که درمان توانبخشی نیز می تواند در تشدید عوارض دیابت موثر باشد، اذعان داشت: طب فیزیکی و توانبخشی در ارتقای کیفیت زندگی و عملکرد بیماران دیابتی تاثیرگذار خواهد بود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بعد از تشخیص بیماری یا برای پیشگیری از ابتلا برای افرادی که در خانواده خود سابقه ابتلا به بیماری وجود دارد، ورزش درمانی یکی از ارکانی است که می‌تواند در کنار تغذیه مناسب به کار گرفته شود و کلید مهمی برای باز کردن قفل‌هایی است که به واسطه دیابت ایجاد می‌شوند.

رییس السادات با تاکید بر این که با طب فیزیکی می‌توان بسیاری از عوارض تلخ دیابت را یشگیری کرد، افزود: از روش‌های طب فیزیکی می‌توان به سرما درمانی، گرما درمانی و دیگر روش‌های مورد استفاده در فیزیوتراپی و کار درمانی اشاره کرد که با هدف کاهش دردهای عصبی- عضلانی رانجام می‌شود. این دردها عمدتا در ناحیه تاندون‌ها اتفاق می‌افتد که به عنوان مثال می‌توان از شانه یخ زده نام برد.

دبیر انجمن طی فیزیکی و توانبخشی ایران گفت: کاهش تراکم استخوان در مبتلایا به دیابت شایع‌تر است و همین امر می‌تواند ریسک ابتلا به پوکی استخوان را افزایش دهد.

وی یادآور شد: از دیگر اختلالاتی که به دنبال ابتلا به دیابت برای فرد اتفاق می‌افتد، زخم دیابت است که هر ساله تعدا بسیاری از بیماران ناچار به قطع عضو هستند.

رییس السادات خاطرنشان کرد: در افراد دیابتی ترجیحا ورزش درمانی باید به صورت نسخه تجویز شود؛ بدین معنا که متناسب با شرایط فیزیکی فرد و علاقه وی تجویز شود که شامل انتخاب نوع و طول جلسه ورزشی در فواصل معین است.

 

کد خبرنگار: 41025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha