عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس بر لزوم گسترش دفاتر خدمات پرستاری در منزل تاکید کرد و گفت: با توجه به افزایش تعداد افراد نیازمند به مراقبت درمنزل، این خدمات باید تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

 

به گزارش گروه فضای مجازی خبرگزاری سلامت به نقل از خانه ملت حیدرعلی عابدی ، با تاکید بر اینکه جامعه به صورت جدی به گسترش خدمات پرستاری در منزل نیاز دارد، تصریح کرد: هر چند در حال حاضر یکی از نیازهای اصلی و مهم جامعه گسترش خدمات مراقبتی در منزل است ولی متاسفانه تاکنون این موضوع از سوی وزارت بهداشت جدی گرفته نشده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه با پیرشدن جمعیت و افزایش بیماری های مزمن در کشور تعداد افراد نیازمند به مراقبت درمنزل افزایش یافته، یادآور شد: مراقبت در منزل یکی از نیازهای اساسی جامعه سالمند است ولی برخی خانواده ها به دلیل عدم وجود یک سیستم منظم مراقبت در منزل، سالمندان خود را به اجبار به خانه سالمندان می فرستند زیرا هیچ گونه برنامه حمایتی برای چنین خانواده هایی پیش بینی نشده بنابراین به صورت جدی نیاز است وزارت بهداشت برنامه حمایت مناسبی را از خانواده هایی که به دنبال نگهداری از والدین خود درمنزل هستند داشته باشد.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با یادآوری اینکه نگهداری بهتر از بیماران آلزایمری و مرگ نباتی نیازمند توسعه مراقبت های پرستاری در منزل است، گفت: بیماران آلزایمری و بیمارانی که دچار زندگی نباتی شده اند به صورت جدی نیاز به مراقبت های ویژه در منزل دارند که بار اصلی آن بر دوش خانواده ها است بنابراین باید یک سیستم مراقبتی منظم و حمایتی برای این افراد طراحی شود زیرا همواره در سطح جامعه با بیماری هایی مواجه هستیم که اگر به موقع تشخیص و تحت درمان قرار گیرند از عوارض ناشی از آنها کاسته می شود.

عابدی افزود: برای نمونه اگر فرد مبتلا به فشار خون به موقع تشخیص و آموزش های لازم به خانواده وی ارائه شود فشار خون این فرد غیرطبیعی نمی شود زیرا غیرطبیعی بودن فشارخون سلامتی بیمار را در معرض تهدید جدی قرار می دهد و حتی در برخی موارد منجر به خون ریزی مغزی می شود که علاوه بر رنج بیمار و خانواده وی، سیستم بهداشت و درمان نیز متحمل هزینه های بسیاری خواهد شد  بنابراین با مراقبت درمنزل می توان از تشدید عوارض این بیماری  به سهولت پیشگیری کرد.

وی با انتقاد از اینکه بخشی از ارائه خدمات پرستاری در منزل توسط افراد فاقد صلاحیت انجام می گیرد، یادآور شد:  در حالی که ممکن است علاوه بر به خطر افتادن امنیت خانواده، سلامت سالمندان درمعرض تهدید جدی قرار گیرد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس، با بیان اینکه برخی از پرستاران تمایلی به کار در بیمارستان ها ندارند، افزود: از آنجایی که جامعه همانند کشورهای پیشرفته به ارتقای سیستم خدمات بهداشتی و درمانی نیاز دارد و از سویی شاید برخی پرستاران تمایل چندانی به کار در مراکز درمانی نداشته باشند بنابراین با ارائه مجوزهای لازم به پرستاران مذکور می توان از ظرفیت آنها در راستای احداث کلینیک های ارائه خدمات پرستاری و خدمات رسانی مطلوب به بیماران در منازل بهره برد بنابراین پرستاران بهترین گزینه هایی هستند که صلاحیت این کار را داشته و می توانند کار خود را به نحو احسن انجام دهند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، حمایت بیمه‌ها از خدمات پرستاری در منزل را امری ضروری خواند و ادامه داد: برای خدمات رسانی بهتر پرستاران در منزل بهتر است بیمه ها این نوع خدمات را تحت پوشش قرار دهند زیرا اگر چنین خدماتی تحت پوشش بیمه قرار گیرند در واقع با سرمایه گذاری مختصر و محدود می توان از هزینه های بالای درمان پیشگیری کرد.

عابدی بر لزوم توجه بیشتر به حوزه پیشگیری برای ارتقا سطح سلامتی جامعه و کاهش هزینه های درمان تاکید کرد و گفت: هر چند در سیاست های کلان، تاکیدات مقام معظم رهبری و همچنین سیاست های برنامه پنجم توسعه موضوع پیشگیری بر درمان اولویت قید شده ولی متاسفانه به این حوزه توجه چندانی نشده است.

نماینده مردم اصفهان در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه رفع کمبود تخت و پرستار در کشور مستلزم گسترش خدمات پرستاری در منزل است، تصریح کرد: با گسترش خدمات پرستاری نیازهای درمانی مردم تامین، از تحمیل بار اضافی بیمار بر دوش بیمارستان ها و پرستاران کاسته و علاوه بر این کمبود تخت بیمارستانی نیز تا حدودی رفع می شود.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی،  تحقق گسترش مراکز خدمات پرستاری را مستلزم حمایت بیمه ها و همچنین برنامه ریزی اصولی از سوی وزارت بهداشت خواند ویادآور شد: استفاده از ظرفیت پرستاران درمنازل برای صرفه جویی در منابع حوزه سلامت و ارتقای سطح سلامت جامعه باید با جدیت از سوی وزارت بهداشت و مدیریت بیمه ای دنبال شود./

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha