کد خبر: سخنگوی-وزارت-بهداشتایران-در-رتبه-۱۵۳-د
۶ دی ۱۳۹۵، ۱۵:۳۵

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: اولین هدف ما در طرح تحول سلامت کاهش میزان پرداختی از جیب مردم بود که خوشبختانه توانستیم علی رغم سیر افزایشی در ۲۰ سال اخیر میزان پرداختی از جیب در حوزه سلامت را ۴۰ درصد کاهش دهیم و این یک دستاورد بزرگ در حوزه سلامت بود چرا که هیچ کشوری نتوانسته یکساله میزان پرداختی از جیب را از ۵۸ درصد به ۴۰ درصد کاهش دهد.

به گزارش خبرگزاري سلامت  دکتر ایرج حریرچی در نشست خبری خود با بیان این که از سال ۹۲ تا ۹۴ در مجموع بیش از ۵۶ هزار نفر در اثر حوادث تنفسی مربوط به اولین باران پاییزی در استان خوزستان به اورژانس های بیمارستانی مراجعه کرده اند، گفت:آمار مراجعین به بیمارستان ها در سال ۹۴ نزدیک به ۲۶ هزار نفر بوده است که از دو سال قبلی پیشی گرفته بود.

سخنگوی وزارت بهداشت تنگی نفس، سرفه و خس خس سینه بلافاصله بعد از شروع اولین باران را از علائم بالینی عنوان کرد و افزود: نتایج بررسی های تکمیلی تشخیصی در حدود ۲۹۰ بیمار نشان داد که ۳۶.۶ درصد براساس یافته های اسپییرومتری مبتلا به آسم بوده، ۷۹.۷ درصد براساس تست متاکولاین مثبت بوده و ۸۶ درصد براساس تست prick زمینه آلرژیک داشتند.

وی افزود: اکثر این افراد زمینه آلرژیک و افزایش حساسیت راه های هوایی داشته اند و جمعیت نرمال نبوده اند.

دکتر حریرچی با اشاره به یافته ها و تجارب سه سال اخیر، افزود: در این خصوص به منظور کاهش بار بیماری  کاهش غلظت مواد حساسیت زا، تجویز درمان و پیشگیری در افراد مستعد و اطلاع رسانی وسیع در سطح جامعه طراحی و به مرحله اجرا گذاشته شد.

دکتر حریرچی ادامه داد: همچنین به منظور کاهش بار روانی جامعه و آسان سازی دریافت خدمات درمانی، با تصویب کارگروه هماهنگی مدیریت بحران استان، فرانشیز در ویزیت بیماران مراجعه کننده به اورژانس های بیمارستانی و هزینه های دارو و درمان بیماران بستری با تشخیص بیماری تنفسی به دنبال نخستین بارندگی رایگان اعلام شد.

قائم مقام و معاون کل وزارت بهداشت اقدامات صورت گرفته در امر پیشگیری و کنترل بحران تنفسی در استان خوزستان را نشانگر اهمیت تصمیم گیری علمی و مداخلات پیشگیرانه، اطلاع رسانی مناسب و ارتقاء سواد سلامت عمومی و جلب همکاری های بین بخشی و فرابخشی در حفظ و ارتقاء تندرستی شهروندان دانست و بر لزوم ادامه این روال در سال های آینده تاکید کرد وافزود:  در استان خوزستان امسال بار مراجعات به مراکز درمانی نسبت به سال گذشته 88.5 درصد کاهش داشته است.

سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه یکی از شاخص های مهم در حوزه سلامت را میزان هزینه های عمومی حکومتی( GGHE) در این حوزه بیان کرد و افزود: با این شاخص کشورهای مختلف را می سنجند و این شاخص متشکل از هزینه های دولتی داخلی، دولت محلی و بیمه ها است .

دکتر حریرچی افزود: ایران به لحاظ سهم بودجه حکومتی رتبه ۱۵۳ را دارد.

وی با بیان این که ۹۲ درصد از هزینه های سلامت در کشور از دو منبع (GGHE) و پرداخت از جیب مردم تامین می شد، افزود: اولین هدف ما در طرح تحول سلامت کاهش میزان پرداختی از جیب مردم بود که خوشبختانه توانستیم علی رغم سیر افزایشی در ۲۰ سال اخیر میزان پرداختی از جیب در حوزه سلامت را ۴۰ درصد کاهش دهیم و این یک دستاورد بزرگ در حوزه سلامت بود چرا که هیچ کشوری نتوانسته یکساله میزان پرداختی از جیب را از ۵۸ درصد به ۴۰ درصد کاهش دهد.

دکتر حریرچی افزود: در سال ۹۰ دولت و بیمه ها ۳۵ درصد کل هزینه های سلامت را تامین می کردند که در سال ۹۳ سهم دولت و بیمه ها به ۵۱ درصد کل هزینه های سلامت افزایش پیدا کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha