کد خبر: بیماری‌های-چشمی-منعی-برای-روزه‌داری
۲۲ خرداد ۱۳۹۵، ۱۰:۵۷

جراح و متخصص چشم بیمارستان نورافشار با بیان این‌که بسیاری از بیماری‌های چشمی منعی برای روزه‌داری ایجاد نمی‌کنند، اظهار داشت: بهترین منبع تصمیم‌گیری در این خصوص، ''تیم درمان بیمار'' است.

 

خبرگزاری سلامت: همه ساله با نزدیک شدن به ایام ماه مبارک رمضان، پزشکان در مطب‌ها و کلینیک‌ها با این سوال بیماران و مراجعین خود مواجه می‌شوند که: «آیا من می‌توانم روزه بگیرم؟»، «آیا روزه گرفتن باعث تشدید یا پیشرفت بیماری چشمی من نخواهد شد؟»

دکتر فرهاد نجات متخصص جراحی چشم در پاسخ به این سوال بیان داشت: متاسفانه حقیقت این است که هیچ مطالعه جامع و کاملی در کشورهای اسلامی در این خصوص انجام نشده و راهنمای دقیقی هم وجود ندارد، ولی امکان عود یا تشدید برخی بیماری‌ها با عدم مصرف مایعات و مواد غذایی از یک سو و نیاز به مصرف داروهای خوراکی یا تزریقی از سوی دیگر موجب منع روزه‌داری در برخی بیماران می‌گردد.

دکتر نجات با اشاره به این‌که حفظ سلامت همواره در قرآن مورد تاکید قرار گرفته است، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری سلامت تصریح کرد: فراموش نکنیم که هدف از این ماه، تزکیه نفس و عبادت است، نه فقط پرهیز از خوردن و آشامیدن؛ به خصوص اگر این امتناع در شرایطی باشد که سلامت دستگاه‌های متعدد بدن را تهدید کند.

وی گفت: خوشبختانه بسیاری از بیماری‌های چشمی منعی برای روزه‌داری ایجاد نمی‌کنند و بیمار می‌تواند با رعایت نمودن دستورات پزشک معالج و مصرف صحیح داروهای چشمی، روزه خود را به‌جا آورد.

این جراح و متخصص چشم در رابطه با نحوه استفاده از داروهای چشمی در ماه مبارک رمضان به بیماران توصیه کرد: ترجیحا و در صورت موافقت پزشک معالجتان قطره و پماد چشمی را در فاصله زمانی افطار تا سحر مصرف نمایید. در صورت نیاز به مصرف قطره‌های چشمی در فواصل زمانی مشخص و ایام روزه داری میبایست بلافاصله پس از ریختن قطره در چشم با فشار نرمه انگشتان شصت و اشاره بر روی استخوان بینی مانع ورود دارو به بینی و حلق شویم.

photo_2016-06-11_10-21-32

جراح و متخصص چشم کلینیک چشم پزشکی بیمارستان نورافشار همچنین اذعان داشت: سابقه بیماری‌هایی نظیر آب مروارید (کاتاراکت)، نزدیک بینی، دوربینی، آستیگمات، خشکی چشم، آلرژی و .... منعی برای روزه‌داری محسوب نمی‌شوند و بیمار می‌تواند بدون نگرانی از ایجاد عارضه و یا تشدید بیماری روزه بگیرد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌که مبتلایان به کدامیک از بیماری‌های چشمی نمی‌توانند روزه بگیرند، خاطرنشان کرد: همانگونه که قبلا هم اشاره شد دستورالعمل دقیقی در این موارد وجود ندارد و بهترین منبع تصمیم‌گیری در این خصوص، ''تیم درمان بیمار'' است. این تیم که متشکل از پزشک معالج و خود بیمار می‌باشد و با در نظر گرفتن شدت بیماری، عوارض احتمالی، سوابق قبلی بیمار و حتی انجام چند روز روزه داری و بررسی مجدد بیمار در مورد روزه گرفتن بیمار به نتیجه نهایی خواهد رسید.

دکتر نجات بیان داشت: به‌نظر می‌رسد در مورد برخی از بیماری‌ها همچون آب سیاه ( گلوکوم ) پیشرفته، بیماران مبتلا به دیابت کنترول نشده و فشار خون پیشرفته که منجر به عوارض شبکیه (خونریزی و ...) شده باشد، خشکی شدید چشم با عوارض شدید بینایی که با وجود مصرف داروهای چشمی کنترول نگردد، بسیاری از چشم پزشکان با منع روزه‌داری اجماع نظر دارند.

این جراح و متخصص چشم در پایان یادآور شد: در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر، افراد می توانند با کلینیک چشم پزشکی بیمارستان نورافشار با شماره تلفن های 22824059 و 09102019880 تماس حاصل نمایند.

 

کد خبرنگار: 41020

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha