کد خبر: باورهای-نادرست-در-درمان-دیابت-را-رها-کن
۱ آذر ۱۳۹۵، ۱۱:۰۵

خبرگزاری سلامت: دیابت دلیل اصلی ضعف بینایی و نابینایی در سراسر جهان است، چراکه تغییرات ناشی از آن بدون درد و تدریجی بوده و مردم اغلب زمانی متوجه این مشکل می شوند که قدرت بینایی‌شان رو به افول می رود. هر ساله دیابت به دلایلی از جمله افزایش سن و رشد چاقی مفرط، شایع تر می شود و هم اکنون حدود 422 میلیون نفر در جهان با دیابت زندگی می کنند. شیوع دیابت طی 35 سال گذشته در کشورهای کم درآمد یا با درآمد متوسط، تقریبا دو برابر شده است.
دکتر مسعود قاسمی، رییس انجمن آترواسکلروز ایران می گوید: در حال حاضر با جمعیت رو به رشد جهانی دیابت تیپ دو مواجه هستیم ریزفاکتورعوامل ژنتیکی دیابت که جای خود را دارد مشکل بزرگ تر این است که افراد دچار دیابت به دلیل این که احساس می کنند، باید از داروهای غیر مستقیم استفاده نمایند. متأسفانه در مواقعی که ضرورت استفاده از انسولین یا تجویز داروهای مشترک بین قلب و عروق،ق ند و سایر بیماری های غددی و کلیوی وجود دارد ممکن است دیابت را به فراموشی بسپارند و در رابطه با آن آسان‌گیری کنند.

وی ادامه می دهد: نکته مهم تر آن که برخی از بیماران به رغم مصرف داروها از پرهیز رژیم غذایی متناسب نه حتی سخت گیرانه طفره می روند. بنابراین قندخون کنترل نمی شود و بیماران زمانی با مشکل دیابت مواجه می شوند که بینایی تحت تأثیرقرارگرفته، کلیه دچار نارسایی و مشکلات قلبی تشدید شده، بعد با جدیت به درمان یا کنترل قند خون می پردازند در حالی که پیشگیری بر درمان ارجح است.

وی دیابت را معضل بزرگ جهانی می داند که نیاز به تمرکز، توجه و مراقبت دارد و در عین حال چنین عنوان می کند: دیابت بیماری نیست که از آن درمان سریع و ناگهانی توقع داشت قندخون را باید کنترل کرد. افراد مبتلا به دیابت نباید به هیچ عنوان مسائل علمی و پزشکی را با برداشت های شخصی از این که قرصی بد است و یا این که انسولین نباید تجویز شود با سلیقه خود مصرف را کم، زیاد و یا قطع کنند. متأسفانه بارها شاهدیم بیماران می گویند به دلیل این که نمی خواهند به انسولین وابسته شوند تمایلی برای استفاده از آن ندارند، حال اگر این تعبیر صحیح باشد که این گونه نیست، وابستگی به انسولین در قبال وابسته شدن به بیماری قلبی غیرقابل جبران، نارسایی کلیه و از کار افتادن فعالیت کبد و مشکلات عدیده دیگر قابل مقایسه نیست .بنابراین چنین تعابیری باید دور انداخته شود و درمان دیابت به صورت جدی و برنامه دار پیگیری و انجام شود.
بر اساس این گزارش بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد می گوید: دیابت طول عمر را کوتاه می کند و اگر مدیریت نشود می تواند منجر به عوارض بغرنجی از جمله قطع عضو، سکته یا از کار افتادن کلیه شود؛ همچنین تاثیرات ویران کننده ای بر بودجه خانواده و اقتصاد ملی دارد.

در ادامه دکتر حسین دلشاد، رییس مرکز تحقیقات ریزمغذی های پژوهشکده علوم غدد درون ریز ایران می‌گوید: امروزه غربالگری از مهم ترین روش هایی است که می توان بیماری ها را در مرحله نهفته تشخیص داد. برای نمونه دیابت نوع دو امکان دارد مدت ها ناشناخته باشد؛ به طوری که 50درصد بیماران دیابتی از دیابت خود آگاه نیستند. برای مثال ما در ایران چیزی حدود 6 الی 7 میلیون نفر افراد بالای 20 سال دیابتی شناخته شده و به همین میزان هم افراد دیابتی ناشناخته داریم؛.بنابراین به طور کلی چیزی حدود 10 تا 12میلیون نفر جمعیت بالای 20 سال در ایران وجود دارد که با غربالگری قابل تشخیص است.

وی تأکید می کند: باتوجه به این که در حال حاضر چیزی حدود 450 میلیون نفر در دنیا به دیابت مبتلا و همین مقدار افراد هم به چاقی و افزایش وزن دچار هستند. بنابراین تعداد قابل توجهی از افراد جامعه را این دو بیماری درگیر کرده است. زمانی که شیوع چاقی و افزایش وزن افزایش یابند به موزات آن بیماری دیابت هم بیشتر خواهد شد. این در حالی است که 90درصد علت دیابت نوع دو و 10 درصد دیابت نوع یک چاقی است. بنابراین یکی از مهم ترین عوامل مستعدکننده دیابت نوع دو افزایش وزن و چاقی است.

 

کد خبرنگار: 410100

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha