کد خبر: اهمیت-غربالگری-برای-پیشگیری-از-ابتلا-ب
۱۹ آبان ۱۳۹۵، ۹:۴۰

خبرگزاری سلامت: سرطان روده بزرگ یکی از سرطان های شایع است که در ایران هم شیوع بسیاری دارد، بر اساس آمارهای جهانی در زنان بعد از سرطان سینه و در مردان بعد از سرطان پروستات دومین سرطان شایع به شمار می رود. به رغم این که سرطان شایعی است اما خوشبختانه در رده بندی سرطان های کشنده قرار ندارد و تعداد بسیاری از مبتلایان خوب خواهند شد.

دکتر محمداربابی، متخصص کلینیکال آنکولوژی می گوید: تغییر عادات دفع ادرار و مدفوع و همچنین وجود خون در مدفوع مسئله بسیار مهم و ضروری است.تغییر عادت اجابت مزاج مانند یبوست، اسهال یا تناوب یبوست و اسهال امکان دارد علامت سرطان روده بزرگ باشد. در  ایران افرادی بالای 50سالی که با تغییر عادات دفع مدفوع؛دل درد و یبوست مواجه می شوند نیز امکان دارد نشانه سرطان روده بزرگ باشد که البته میزان بروز آن میان زنان و مردان به صورت یکسان رخ می دهد.

وی زندگی شهرنشینی،عدم تحرک و فعالیت های بدنی را از عوامل افزایش  دهنده بروز سرطان روده می داند و اضافه می کند: چاق نشدن و رژیم هایی که پایه آنها بر اساس فیبر و نشاسته باشد نه سرخ کردنی و گوشت ایمنی بدن را افزایش می دهند و به طور قطع در راستای ابتلا نشدن به این سرطان موثر است.

اربابی ادامه می دهد: نکته مهمی که سرطان روده را از سایر سرطان ها متمایز می کند غربالگری است که برای آن وجود دارد، یعنی سرطان روده را می توان زمانی که خیلی ابتدایی است با غربالگری کشف و درمان کرد.

وی به افراد بالاتر از 50 سال توصیه می کند که تحت نظر پزشک سالانه ی کبار آزمایش مدفوع را به مدت 3 روز پشت سر هم انجام دهند تا مدفوع از نظر وجود خون مورد بررسی قرار گیرد و زمانی که خون میکروسکوپی در مدفوع پیدا شد با تشخیص به موقع سرطان روده بزرگ موجب افزایش طول عمر می شود.

 وی چنین عنوان می کند: روشی بهتر از آزمایش مدفوع، استفاده از کولونوسکوپی است که پزشک به طور مستقیم روده را مشاهده نماید، اگر روده فردی در 50 سالگی توسط پزشک معاینه و سطح روده مشاهده شود این فرد 10 سال گارانتی دارد که سرطان روده نخواهد گرفت زیرا در افرادی که پولیپ جوانه زده با کولونوسکوپی کشف می شود؛ یک جوانه سرطان تا زمانی که به سرطان روده تبدیل شود 10 سال زمان می برد بنابراین غربالگری در این مرحله و پیدا کردن تومور بسیار حائز اهمیت است.

البته روش های دیگر غربالگری هم نظیر عکس گرفتن از روده وجود دارد و این امر 5 سال تضمین ایجاد می کند که فرد به سرطان روده مبتلا نخواهد شد.

وی تصریح می کند: متأسفانه این مشکل در کشور ما و بسیاری ازکشورهای دنیا وجود دارد که نگاه به سرطان در ابتدا جراحی است در حالی که نباید ادامه یابد، قبل از درمان هر نوع سرطان بهتر است بیمار به یک متخصص کلینیکال آنکولوژی مراجعه داشته باشد تا با انجام یکسری از آزمایشات مشخص شود که بعد از جراحی بیمار شیمی درمانی بشود یا نه؛ حال زمانی که بیمار جراحی شد این شانس از بیمار گرفته می شود، متخصص کلینیکال آنکولوژی با انجام اقداماتی در راستای کوچک شدن تومور موجب انجام جراحی آسان تر و موثرتر خواهد شد.

اربابی می گوید: مردم باید در این زمینه اطلاع داشته باشند که در درمان سرطان ابزار آن را از مفهوم و منطق درمان سرطان نباید جدا کرد؛ جراحی و شیمی درمانی در منطق سرطان یک ابزار است و تبدیل شیمی درمانی و رادیوتراپی به رشته غلط است.

وی اضافه می کند: به طور عمده زمانی که آنکولوژیست بیمار مبتلا به سرطان روده بزرگ را مشاهده کرد جراحی انجام می شود و بر اساس گزارشات میکروسکوپی، مشخص شدن عمق آن، میزان درگیری لایه های روده و این که از روده به اطراف گسترش یافته یا نه تصمیم گرفته می شود که بعد از جراحی بهتر است کدام اقدام درمانی دیگر انجام گیرد.

 

کد خبرنگار: 410100

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha