کد خبر: 600هزار-نفر-به-آلزایمر-مبتلا-هستند-بار-عظ
۲۸ شهریور ۱۳۹۵، ۱۰:۵۱

رییس هیأت مدیره انجمن آلزایمر ایران گفت: تخمین زده می‌شود در حال حاضر حدود 600 هزار نفر به آلزایمر مبتلا هستند و با توجه به افزایش سن جمعیت کشور طی 10تا 20 سال آینده با بار عظیمی از مشکلات مربوط بیماری آلزایمر مواجه خواهیم شد.


 دکتر غلامرضا حاجتی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت اظهار داشت: سن جمعیت کشورمان رو به افزایش است و طی 10 تا20 سال آینده با بار عظیمی از مشکلات مربوط بیماری آلزایمر مواجه خواهیم شد. بنابراین باید از هم اکنون آمادگی داشته باشیم و ساز و کارهای مختلفی را فراهم کنیم تا آموزش‌های لازم در زمینه مدیریت صحیح آن در اختیار مردم، پزشکان و... قرار بگیرد تا برای درمان آمادگی کافی وجود داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: آموزش در نحوه مراقبت بیمار اهمیت بسزایی دارد. اگر خانواده در خصوص نحوه رفتار با بیمار آلزایمری آشنایی نداشته باشند مشکلات بسیاری برای بیمار و مراقبین ایجاد خواهد کرد و در نهایت موجب مختل شدن نگهداری از بیمار خواهد شد.

 

آلزایمر قابل پیشگیری است؟

متخصص اعصاب و روان اذعان داشت: از بروز خود بیماری نمی توان پیشگیری کرد اما با افزایش ذخایر شناختی مغز می توان کاری کرد که با شروع بیماری سیر آن کند تر شود یعنی فرد پس از آغاز بیماری در مدت کوتاهی به انتهای بیماری نرسد و با افزایش ظرفیت های مغز یک مهارت یا زبان جدید و... را یاد بگیرد.خوشبختانه درمان هایی که برای آلزایمر در سطح دنیا وجود دارد در ایران هم موجود است.
وی خاطرنشان کرد: بخشی از درمان آلزایمر دارودرمانی و بخش دیگری آن رفتاری و روانی است و به طور قطع 100درصد بیماران آلزایمر در طول دوره بیماری دچار اختلالات روانی و رفتاری می شوند، خوشبختانه این اختلالات پاسخ بهتری به درمان دارند و در صورت عدم درمان منجر به اذیت و آزار بیمار و خانواده اش خواهد شد.

 

بازتوانی بیماران آلزایمری تحت پوشش بیمه نیست
این روانپزشک بیان داشت: بازتوانی بیماران آلزایمر بخش دیگری از درمان محسوب می شود که متأسفانه تحت پوشش بیمه نیست، اما سازمان بهزیستی کشور تا حدودی به مراکزی که در بازتوانی این بیماران فعالند، مانند انجمن آلزایمر مقداری کمک و پوشش دهی می کند، در حالی که کمک و پوشش دهی بیمه ها در این امر بسیار ضروری است.

 

کد خبرنگار: 410100

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha