وی با بیان اینکه روز جهانی غذا امسال با شعار «اقدامات ما آینده را میسازد» (our actions are our future ) نامگذاری شده، عنوان کرد: مسئولان با این شعار بر اقدامات مؤثر و همه جانبه و همکاری سازنده جهت بهبود وضعیت غذا و تغذیه تأکید داشته و خواستار ریشهکنی گرسنگی از جهان تا سال ۱۴۱۰ هستند.
رییس انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی افزود: عدالت در توزیع مواد غذایی، توجه به منابع جدید غذایی جهت تأمین نیاز مصرف کنندگان، همکاری مؤثر در ریشهکنی گرسنگی و توسعه مصرف غذاهای سالم و مغذی برای جمعیت ساکن در زمین از مهمترین اهدافی است که باید برای بهبود وضعیت غذا و تغذیه جهان در نظر داشت.
حسینی با بیان اینکه سرمایهگذاری در جهت رفع گرسنگی و سوءتغذیه در جهان نقش مؤثری در بهبود رشد و تکامل کودکان و نوجوانان دارد، تصریح کرد: براساس گزارش سازمان غذا و کشاورزی با بهبود تغذیه و رفع سوءتغذیه در جامعه از طریق ارتقا و بهبود شرایط جسمی و فکری آحاد جامعه میتوان میزان تولید ناخالص ملی را تا ۵/۱۶ درصد افزایش داد و به ازاء هر یک ریال سرمایهگذاری در پیشگیری از گرسنگی و سوءتغذیه، میتوان حداقل ۱۵ ریال بازگشت سود به جامعه را انتظار داشت.
مشکلات تغذیهای اصلی در ایران
این عضو هیات علمی دانشگاه با بیان اینکه در کشور ما اضافه وزن و چاقی و به تبع آن بیماریهای غیرواگیر یکی از مشکلات اساسی در حوزه غذا و تغذیه و نظام سلامت است، خاطر نشان کرد: علاوه بر این، بهدلیل عدم پیروی از الگوهای غذایی سالم و تغذیهای، کمبود ریزمغذیها از جمله کمبود ویتامین D، کلسیم و آهن نیز شیوع گستردهای دارد.
رئیس دانشکده تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در خاتمه تاکید کرد: ترویج و توسعه مصرف الگوهای غذایی سالم و تغذیهای مبتنی بر غذاهای سنتی و بومی ایرانی و ارتقای سواد تغذیهای کاربردی آحاد جامعه در کاهش مصرف عوامل خطر تغذیهای شامل قندهای ساده، چربی و اسیدهای چرب ترانس و نمک و توجه به مصرف بیشتر غذاهای فراسودمند و میوه و سبزیجات میتواند سبب بهبود وضع موجود در غذا و تغذیه جامعه ایرانی شود، ضمن آنکه نقش و اهمیت تغییر شیوه زندگی و تحرک روزانه بیشتر را نیز نباید در این خصوص از یاد برد. (ایسنا)
نظر شما