کد خبر: کدام-موادغذایی-برای-بوفه-مدارس-مناسب-ا
۲۹ شهریور ۱۳۹۶، ۱۱:۰۷
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، معاون بهداشت وزیر بهداشت در گفت‌وگو با خبرگزاری‌ها ضمن اینکه از تشدید نظارت بر فعالیت بوفه مدارس در سال تحصیلی جاری خبر داده اما به آماری اشاره کرده است که قابل چشم پوشی نیست. به گفته علیرضا رئیسی بیش از 60 درصد بوفه های مدارس آیین‌نامه بوفه سالم را رعایت نمی کنند و حدود 30درصد نیز تا حدی این آیین‌نامه را رعایت می کنند و مواد غذایی خارج از فهرست هم عرضه می کنند. این آمار در حالی اعلام می‌شود که بارها دستورالعمل‌هایی از سوی وزرات‌خانه‌های بهداشت و آموزش و پرورش در سال‌های اخیر تدوین و مورد تایید قرار گرفته است که ظاهرا بیشتر روی کاغذ به مرحله اجرا می‌رسد. ناگفته نماند که متخصصان تغذیه بارها در خصوص اهمیت تغذیه دانش‌آموزان هشدار داده‌اند. در واقع سلامت دانش‌آموزان کشور بستگی به تغذیه صحیح دارد، تغذیه صحیح نه تنها باعث رشد جسمی و روانی بلکه موجب افزایش بهره هوشی نیز می شود. دانش‌آموزان علاوه بر وعده‌های اصلی غذا که معمولا در منزل صرف می‌شود، نیاز به میان‌وعده غذایی نیز دارند، مصرف میان‌وعده موجب افزایش تمرکز حواس دانش‌آموزان می‌شود. به گفته متخصصان تغذیه دوران کودکی و نوجوانی نقش عمده‌ای در سلامت نسل آینده داشته و دانش آموزان نیروی انسانی آینده را تشکیل می‌دهند. استاندارد‌های بوفه خوب آمارهای  وزارت آموزش‌ و‌ پرورش نشان می‌دهد از 107 هزار مدرسه سراسر کشور، 40 هزار مدرسه دارای بوفه هستند. بر اساس آیین‌نامه پایگاه تغذیه سالم مدارس، بوفه‌های مدارس حق توزیع هر نوع چیپس و پفک و غلات حجیم شده و نیز انواع یخمک، نوشابه گازدار، ماءالشعیر، دوغ‌های گازدار، نوشیدنی‌های قندی، فرآورده‌های پروتئینی مثل کالباس و سوسیس و همبرگرهای بدون مجوز و زیر 70 درصد گوشت و نیز انواع سالاد‌الویه، لواشک، فلافل و سمبوسه و همچنین پیراشکی و دونات، پاستیل، بستنی‌یخی و نیز تنقلات شور را ندارند. به جای این مواد به مدارس توصیه شده است که در بوفه ها مواد غذایی سالم و مغذی مانند انواع خشکبار، مغزها و آجیل‌ها، خرما، شیر به خصوص شیرهای غنی شده و انواع لبنیات، آبمیوه های مجاز بدون قند، بیسکویت های بدون کرم، کیک و کلوچه، انواع لقمه های سالم مثل نان و پنیر، نان و تخم مرغ، خیار و گوجه، آش، سوپ، لوبیا،عدس و حلیم توزیع کنند و در صورتی که توزیع این اقلام به ظرف نیاز داشته باشد، از ظروف یکبار مصرف گیاهی استفاده شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha