کد خبر: مقابله-با-سرطان-کبد-با-مصرف-گوجه-فرنگی
۱۵ اسفند ۱۳۹۷، ۹:۴۵
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، مطالعات محققان دانشگاه تافتس آمریکا نشان می‌دهد مصرف بیشتر گوجه فرنگی می‌تواند با کاهش ریسک ابتلا به سرطان کبد ناشی از رژیم غذایی پرچرب مرتبط باشد. مطالعات انجام شده روی موش‌ها نشان داد گوجه فرنگی سرشار از لیکوپن است که به کاهش مؤثر بیماری کبد چرب، التهاب و ابتلا به سرطان کبد کمک می‌کند؛ لیکوپن یک آنتی اکسیدان، ضدسرطان و ماده ضدالتهاب قوی است. ژیانگ دانگ وانگ، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: مصرف گوجه فرنگی کامل و گوجه فرنگی فرآوری شده در قالب رب، گوجه فرنگی کامل کنسرو شده، کچاپ و آب گوجه بهترین منبع لیکوپن را تأمین می‌کند. وانگ در ادامه می‌افزاید: حتی ما مشاهده کردیم که پودر گوجه فرنگی به مراتب مؤثرتر از دوز مشابه مکمل لیکوپن در پیشگیری از ابتلا به سرطان کبد است. این مسئله می‌تواند ناشی از تأثیرات سودمند احتمالی سایر مواد مغذی موجود در گوجه فرنگی کامل نظیر ویتامین E، ویتامین C، فولات، مواد معدنی، ترکیبات فنولیک و فیبرهای رژیمی باشد. به علاوه یافته‌های تحقیقاتی نشان داد تغذیه موش‌ها با پودر گوجه فرنگی موجب افزایش تنوع و گوناگونی میکروبیوم‌های سودمند شود و از رشد بیش از اندازه برخی باکتری‌های مرتبط با التهاب پیشگیری می‌کند. مطالعات همچنان نشان داد مصرف گوجه فرنگی و محصولات آن با کاهش ریسک بیماری قلبی-عروقی، پوکی استخوان، دیابت، و برخی سرطان‌ها نظیر پروستات، ریه، سینه و روده مرتبط است. (مهر)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha