به گزارش طبنا(خبرگزاری طبنا)، متخصصان تغذیه و سلامت بر این باورند که به جای تاکید بر یک رژیم غذایی "متنوع" باید افراد را به دنبال کردن الگوهای تغذیهای "سالم" حاوی مقادیر کافی سبزیجات، میوهها، غلات کامل، حبوبات، آجیلها، دانهها، محصولات لبنی کمچرب و روغن گیاهی و کاهش مصرف گوشت قرمز، نوشیدنیهای شیرین، شکر و شیرینیها تشویق کرد.
این بیانیه از انجمن قلب ایالات متحده شامل بررسی مطالعاتی است که ارتباط بین «طیف گسترده و متنوعی از غذاها» و چاقی، خوردن غذا و کیفیت غذاها را پوشش دادهاند. پیش از این موسسات بهداشت عمومیو دیگر سازمانهای مربوطه آمریکایی «تنوع غذایی» و «خوردن طیف مختلفی از غذاها» را راهی مطمئن برای تغذیه مناسب و کاهش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن اعلام کرده بودند.
اما متخصصان با اشاره به اینکه اغلب مردم ممکن است درک درستی از چگونگی رعایت تنوع غذایی نداشته باشند، توضیح دادهاند که توصیه به تنوع غذایی، بیشتر به دنبال کردن الگوهای نامناسب غذایی منجر میشود که ممکن است با افزایش وزن و چاقی در جمعیت بزرگسالان همراه شود.
در چنین الگوهای نامناسب غذایی به عنوان مثال مصرف موادی همچون حبوبات و غذاهای فرآوری شده بیش از حد میشود در حالی که مصرف میوهها، سبزیجات، ماهی و دیگر غذاهای مفید به حداقل میرسد.
بررسی مطالعات فوق نشان میدهد که این نوع از وعدههای غذایی حاوی انواع مختلفی از مواد غذایی کمتر سیرکننده (مانند غلات سفید) هستند و باعث میشوند افراد به زیادهروی در خوردن روی بیاورند و در نتیجه کالری بیشتری دریافت کنند.(ایسنا)
نظر شما