کد خبر: لبنیات-پرچرب-و-کاهش-خطر-ابتلا-به-دیابت-ن
۱۹ مهر ۱۳۹۷، ۱۶:۰۰
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، چندین سال است که موج ضدلبنیات در جریان است و متخصصان بسیاری به مردم توصیه می‌کنند، از مصرف لبنیات پرچرب و شیر کامل به دلیل اینکه سرشار از کالری و چربی‌های اشباع‌شده هستند، پرهیز کنند. اما اخیرا محققان دانشگام کمبریج می‌گویند، باید فواید سوخت‌وسازی بالقوه لبنیات را در نظر گرفت و آن را دوباره بررسی کرد. متخصصانی که معتقدند نباید لبنیات و محصولات پرچرب مصرف کرد، می‌گویند این محصولات کلسترول بد (LDL) بدن را افزایش داده و فرد را به سمت بیماری‌های قلبی هدایت می‌کند. البته بررسی‌های گذشته نشان داده بود که لبنیات، حاوی کلسیم، پتاسیم، منیزیم، ویتامین‌های K1 و K2 و پروبیوتیک (در ماست) است که می‌تواند نوعی رژیم غذایی سالم محسوب شود. برخی از تحقیقات گذشته هم نشان داده بود که محصولات لبنی، به ویژه پنیر و ماست، می‌توانند از خطر ابتلا به دیابت نوع۲ بکاهند اما این موضوع کاملا ثابت نشده بود. اکنون محققان کمبریج به بررسی ۱۶ تحقیقی که در ۲۰ سال گذشته روی بیش از 63 هزار و 600 بزرگسال انجام شده بود، پرداختند. بیش از 15 هزار و 100 نفر از این افراد که هنگام شروع تحقیق، به دیابت مبتلا نبودند، بعدها گرفتار دیابت نوع۲ شدند. در تمام بررسی‌ها، ارتباط لبنیات چرب با خطر دیابت نوع۲، نیز درنظر گرفته شده بود. نتیجه این بررسی‌ها نشان داد که هرقدر فرد مورد مطالعه، لبنیات چرب مصرف کرده بود، به همان میزان از خطر ابتلای او به دیابت نوع۲، کاسته شده است. در واقع در بیشتر افراد این کاهش خطر، ۳۰ درصد عنوان شد. این محققان عوامل خطرزای دیگر مانند سن، جنسیت، نژاد، قومیت، وضعیت اجتماعی-اقتصادی، فعالیت فیزیکی و چاقی را هم در نظر گرفته بودند. آنها معتقدند لبنیات پرچرب برای دور نگهداشتن فرد از ابتلا به دیابت نوع۲، رژیم غذایی مناسبی است. به گزارش طبنا، محققان کمبریج می‌گویند برای اطمینان بیشتر از این یافته قصد بررسی‌های بیشتری دارند. اما ماه گذشته محققان کانادایی اعلام کردند که مصرف سه وعده لبنیات در روز می‌تواند از خطر ابتلا به بیماری قلبی بکاهد. هر وعده لبنیات، شامل یک لیوان شیر، یک فنجان ماست، ۱۵ گرم پنیر و یک قاشق چایخوری کره می‌شود. مترجم: نادیا زکالوند

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha