دکتر مرتضی صفوی در گفتوگو با طبنا( خبرگزاری سلامت)، درباره لزوم رعایت نکات بهداشتی غذاهای نذری اظهارکرد: هیئتهای عزاداری باید حساسیتهای زیادی نسبت به مواد غذایی که برای نذری استفاده میشود، داشته باشند تا مشکلاتی برای مصرف کنندگان مواد غذایی نذری به وجود نیاید.
وی با اشاره به اینکه غذاهای پخته و خام باید دور از یکدیگر نگهداری شوند، افزود: غذاهای نذری نباید بیشتر از دو ساعت در خارج از یخچال نگهداری شوند. همچنین روغنهای مورد استفاده به هیچ عنوان نباید برای چندبار در امر پخت و پز مصرف شود چراکه این مسئله سبب بروز مشکلات زیادی برای مردم خواهد شد.
صفوی یادآور شد: افرادی که غذاهای نذری را در مراسم توزیع میکنند باید از دستکش استفاده کنند و مبتلا به بیماریهای عفونی نباشند. همچنین افرادی که سالهای بسیاری در این زمینه خدمت میکنند باید کارت بهداشتی داشته باشند.
این متخصص تغذیه با تاکید بر رعایت سلامت تکایا، مساجد و مکانهایی که نذورات در آنها ارائه میشود، اظهارکرد: هیئتهای عزاداری برای حفظ سلامت افراد باید به بهداشت اشخاص، لباسها، ظروف و مواد اولیه غذایی به طور کامل توجه داشته باشند.
این متخصص تغذیه بیان کرد: تا حد امکان افراد از مصرف سالاد و سبزیجات آماده در این ایام خودداری کنند تا دچار عفونت رودهای نشوند.
صفوی ادامه داد: در صورت استفاده از ظروف يك بار مصرف برای توزيع چای و مواد غذايی گرم ترجيحا باید از ظروف گياهی، کاغذی، سلولزی و آلومينيومی استفاده شود.
وی با اشاره به اینکه غذاهای نذری نباید بیش از 2 روز در یخچال نگهداری شود، افزود: نگهداری مواد غذایی پخته شده بیش از 2 روز و مصرف آن، سلامت افراد را تهدید کرده و مشکلات گوارشی برای آنها به همراه دارد.
نظر شما