کد خبر: شیر-مصرف-شده-در-لبنیات-سنتی-باید-از-شیر
۱۶ دی ۱۳۹۷، ۱۴:۰۰
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، دکتر زهرا عبداللهی در نشست خبری بسیج همگانی تغذیه، هدف از بسیج ملی تغذیه سالم را فرهنگ‌سازی برای تغذیه سالم و اصلاح الگوی تغذیه بیان و اظهار کرد: رسالت وزارت بهداشت، برنامه‌ریزی و سیاستگذاری در راستای بهبود تغذیه جامعه است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به دستاوردهای اصلاح الگوی تغذیه و امنیت غذایی پس از انقلاب اسلامی تصریح کرد: بعد از انقلاب اسلامی برنامه‌هایی در راستای کاهش سوء تغذیه انجام شد و در سال 76 در بحث سوء تغذیه کودکان زیر 5 سال 16.6 درصد، کم وزنی متوسط تا شدید و 20 درصد کوتاهی قد متوسط تا شدید داشتیم که با مداخلات وزارت بهداشت توانستیم پس از 20 سال در سال 96 کاهش بیش از 70 درصدی در سوء‌تغذیه داشته باشیم و بر اساس مطالعات سال 96، کم وزنی کودکان زیر پنج سال به 3.8 درصد و کوتاه قدی 4.6 درصد رسیده است. عبداللهی یکی دیگر از مشکلات در بحث تغذیه را کمبود ریزمغذی‌ها دانست و بیان کرد: طبق مطالعات انجام شده، متاسفانه فقر آهن و کم خونی در همه گروه‌های سنی در کشور مشکلی جدی بود و بر همین اساس، برنامه‌هایی مانند مکمل‌یاری و غنی‌سازی آرد با آهن و اسید فولیک و مکمل یاری برای دختران دبیرستانی در مدارس را اجرا کردیم؛ نتایج اجرای این برنامه‌ها نشان می‌دهد که طی یک دوره 10 ساله کمبود آهن در کشورمان به میزان 50 درصد کاهش یافته است. مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به اقدامات تحولی در حوزه تغذیه افزود: در سال‌های اخیر به دنبال اجرای طرح تحول سلامت، کارشناسان تغذیه برای اولین بار در مراکز جامع بهداشتی در حاشیه شهرها و شهرها مستقر و مراجعین از خدمات تغذیه به صورت رایگان بهره‌مند شدند و کارشناسان تغذیه در اولین سطح ارائه خدمت به مردم حضور پیدا کردند و مردم از مشاوره و تنظیم رژیم غذایی بهره‌مند شدند. وی افزود: در حال حاضر هزار و 200 کارشناس تغذیه در شبکه‌های بهداشتی و درمانی فعالیت می‌کنند و نتایج و ارزشیابی‌ها نشان می‌دهد حضور این کارشناسان و فعالیت آنها در حوزه تغذیه باعث کنترل دیابت و فشارخون، شده است. عبداللهی با بیان اینکه بیماری‌های غیر‌واگیر، مهم‌ترین عامل مرگ و میر در کشور است، گفت: دیابت، بیماری‌های قلبی عروقی، سرطان‌ها و بیماری‌های مزمن تنفسی از جمله بیماری های غیر واگیر هستند و با تغذیه مناسب، کنترل و پیشگیری از بروز این بیماری ها جلوگیری کنیم. (تسنیم)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha