کد خبر: خطرات-پخت-غذا-روی-منقل-بر-سلامت-افراد
۶ شهریور ۱۳۹۷، ۱۴:۰۶
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، محققان می‌گویند پختن غذا روی اجاق‌های برقی یا گازی خطری برای سلامت افراد در پی ندارد. دانشمندان آکسفورد در بررسی‌های خود به این نتیجه رسیدند که بیش از نیمی از مردم چین، غذای خود را روی منقل و در ارتباط مستقیم با سوخت‌های جامد مانند زغال، آماده می‌کنند. بدین ترتیب هر ۱۰ سال، خود را ۳ درصد به مرگ زودهنگام نزدیک می‌کنند. در بررسی‌ها مشخص شده که مواد شیمیایی موجود در دود منقل، وقتی که آب گوشت موقع پختن روی زغال داغ ریخته می‌شود، سمی شده و این دود سمی به فردی که در حال پختن غذاست و همچنین اطرافیان او به شدت صدمه می‌رساند که این آسیب، سال‌ها بعد خود را نشان می‌دهد. حتی پوشیدن لباس هم نمی‌تواند از نفوذ این مواد سمی به بدن ممانعت کند. این نتیجه با بررسی ۳۴۱۷۳۰ نفر بین ۳۰ تا ۷۹ ساله در مدت ۱۳ سال تحقیق، به‌دست آمده است. حدود ۸۵۰۰ نفر از این افراد پس از پخت غذا با استفاده از منقل، در این دوره تحقیق، جان خود را به سبب بیماری‌های قلبی از دست دادند. این افراد در معرض عوامل بیماری‌زای قلبی دیگر مانند دود سیگار نبودند و از تحصیلات برخوردار بودند. بنا به گفته محققان، حتی نزدیک منقل ایستادن و دود ناشی از پخت غذا را استشمام کردن، می‌تواند خطر ابتلا به سرطان را هم افزایش دهد. مواد سرطان‌زا از پوست- حتی زیر لباس- به درون بدن نفوذ می‌کند. دمای بسیار بالا موجب تولید مواد شیمیایی به نام پلی هیدروکربن‌های آروماتیک (PAHs) که سرطان‌زاست، می‌شود. این مواد شیمیایی در بدن باعث جهش‌های ژنتیکی شده و ایجاد سرطان شش، مثانه و پوست می‌کنند. به گزارش طبنا، محققان می‌گویند، بهترین روش پخت غذا استفاده از اجاق‌های گازی یا برقی است که افراد را در معرض خطرات ناشی از دود زغال قرار نمی‌دهد. مترجم: نادیا زکالوند      

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha