کد خبر: تاثیر-رژیم-غذایی-بر-حفظ-سلامت-روده‌ها
۲۱ مهر ۱۳۹۷، ۹:۳۰
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، میکروبیوم‌های روده وظایف متعددی نظیر تجزیه مواد خوراکی که قابل هضم در بدن نیستند را انجام می‌دهند. عوامل مختلفی بر میکروبیوم روده تاثیر می‌گذارند که از آن جمله رژیم غذایی ما به عنوان یکی از اصلی‌ترین موارد تاثیرگذار بر سلامت روده شناخته می‌شود. به گفته محققان، ما می‌توانیم با توجه به رژیم غذایی‌مان، در میکروبیم‌های روده تعادل ایجاد کنیم و سلامت گوارشی خوبی داشته باشیم. فیبر رژیمی حاصل از مواد غذایی مانند میوه‌ها، سبزیجات، آجیل، حبوبات و غلات سبوس دار بهترین سوخت برای باکتری‌های روده تلقی می‌شوند. فیبر موجب ایجاد اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه می‌شود روده را تغذیه می‌کند، عملکرد سیستم ایمنی بدن را بهبود می‌بخشد و به جلوگیری از التهاب کمک می‌کند و در نتیجه خطر ابتلا به سرطان کاهش می‌یابد. بنابراین، هرچقدر فیبر بیشتری مصرف کنیم، باکتری‌های بیشتر هضم کننده فیبر در روده‌مان تشکیل می‌شوند. رژیم غذایی کم فیبر که عمدتا متشکل از مواد غذایی فرآوری شده است به معنای سوخت کمتر برای باکتری‌های روده بوده و در حقیقت این باکتری‌ها تا زمان مرگ گرسنه باقی خواهند ماند. همچنین مواد خوراکی سرشار از چربی رژیمی از جمله شیر پرچرب و نوشابه‌های پرقند نیز با کاهش تنوع باکتریایی مرتبط هستند. مواد غذایی حاوی پروبیوتیک نیز بسیار برای حفظ سلامت باکتری‌های روده مهم هستند. (مهر)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha