متخصص طب سنتی با اشاره به راههای پیشگیری از گرمازدگی به روش طب سنتی، گفت: برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است.
محمد جواد اسلامی پور در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت، در ارتباط با راههای پیشگیری از گرما زدگی به روش طب سنتی اظهار داشت: نوشیدن شربت سکنجبین منافع بسیار دارد. یکی از منافع سکنجبین آن است که صفرا را میبرد و از التهاب حرارت معده میکاهد، و آن چه بلغم در معده و رودها باشد، خارج میکند.
وی افزود: اگر سکنجبین را با ریشه و تخم کاسنی مخلطو کرده و کمی گلاب به آن اضافه کنند، نوشابهای پرسود و شگفتآور میشود، به خصوص برای کسانی که جگر و معدهای گرم داشته و یا دچار گرفتگی معده شدهاند و نیز برای کسانی که مبتلا به نفخ میباشند منافع زیادی دارد، اما برای مبتلایان به زخم معده و روده، مضر است.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: برای رفع گرمازدگی، بهتر است عناب را در آب جوشانده و با کمی شرک به صورت خنک میل کنید. همچنین خوردنیهای سرد و تر مانند گل بنفشه، خاکشیر، هندوانه و تخم خیارین (خیار، کدو، هندوانه و خربزه) نیز توصیه میشود. البته بهترین دارو برای رفع گرمازدگی دم کرده عناب و زرشک است که همراه با مقداری شکر میل میشود.
اسلامی پور در مورد خاکشیر یخزده و شربت آبلیمو گفت: استفاده از خاکشیر یخزده و شربت آبلیمو برای جلوگیری از گرمازدگی مؤثر است. برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخزده یا همراه خرد یخ مصرف شود، در غیر این صورت ملین و اسهالآور است.
وی ادامه داد: با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آبلیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین سی که دارای خاصیت ضدعفونی کننده است توصیه میشود و نیاز است هر روز یک بار، یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.
متخصص طب سنتی عنوان کرد: تخم شربت در حقیقت دانه گیاه ریحان است که به علت داشتن ترکیبات لعابدار به صورت محلول در آب (شربت) استفاده میشود. لعاب این دانهها پس از جذب آب، به صورت ژلهای در میآید که میتواند برای رفع عطش مورد استفاده قرار گیرد. تخم شربت در طب سنتی ایران، به عنوان رفعکننده التهابات دستگاه تناسلی و مجاری ادرار کاربرد بسیار داشته است.
اسلامی پور اضافه کرد: بهلیمو، گیاهی به صورت درختچه است که از برگ آن استفاده میشود. این گیاه از قدیم در طب سنتی ایران به عنوان آرامبخش، ضد تشنج، ادرارآور، رفع کننده سرگیجه و تپش قلب مورد استفاده بوده و در حال حاضر نیز از آن استفاده میشود.
وی در مورد اعجاز هنداونه گفت: هندوانه یک میوه تابستانی لطیف، آبدار، خنککننده، آرامبخش و مسکن التهابات درونی است که اصولا برای رفع عطش در اوج گرمای تابستان مصرف میشود و مورد پسند بسیاری از مردم است. طبیعت هندوانه سرد و تر است و برای افراد گرم مزاج بسیار مطلوب است. مربای پوست هندوانه برای رفع حرارت بدن، رفع تشنگی و گرمازدگی بسیار مفید است.
متخصص طب سنتی خاطرنشان کرد: برای معالجه اشخاص گرمازده، بهترین راه خوراندن گلاب همراه با مقداری یخ است به قدری که باعث استفراغ شده و صفرا را خارج کند. نوشیدن گلاب خنک، گرمی درون را از بین میبرد و بدن را تقویت میکند. بوییدن گلاب برای تقویت قلب و رفع بیهوشی و تقویت حواس باطنی مفید است.
کد خبرنگار: 41070
نظر شما