کد خبر: اسفناج-را-خام-مصرف-کنید
۶ دی ۱۳۹۷، ۱۳:۰۱
به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، خرد کردن اسفناج و مصرف آن به شکل اسموتی، سالم‌ترین روش خوردن اسفناج است. پختن سبزیجات برگدار، آنتی‌اکسیدان آنها را از بین می‌برد. درحالی‌که مخلوط خام آنها با ماست یا شیر، کمک می‌کند که آنتی‌اکسیدان بسیار مغذی‌ لوتئین به بدن برسد. پختن یا سرخ‌کردن اسفناج باعث از بین رفتن لوتئين می‌شود. لوتئین از خطر حملات قلبی و صدمات چشمی می‌کاهد. محققان دانشگاه لینکوپینگ در سوئد، روش‌های مختلف مصرف اسفناج را بررسی کردند تا ببینند محتوای مغذی آن دستخوش چه تغییری می‌شود. آنها متوجه شدند که وقتی برگ‌های اسفناج، خرد شده و به شکل خام مصرف می‌شوند، مواد مغذی خود را تا حد بسیار زیادی حفظ می کنند و همچنین بهتر است آنها هرگز حرارت نبینند. زیرا به محض حرارت دیدن، مواد مغذی خود را از دست می‌دهند. بنابه گفته این محققان، حتی بهتر است اسفناج با لبنیات پرچرب مانند شیر یا ماست پرچرب، به شکل اسموتی، مصرف شود. وقتی اسفناج خرد می‌شود، آنتی‌اکسیدان لوتئين از برگ‌ها رها شده و چربی موجود در لبنیات، قابلیت حل آن در مایع را افزایش می‌دهد. هرچه لوتئین بیشتری در اسموتی حل شود، از این ماده مغذی، بیشتر جذب بدن می‌شود. محققان سوئدی روش‌ها و دماهای مختلف پخت اسفناج و البته روش افزودن این سبزی به سالادها و اسموتی‌ها را بررسی کردند و به نتیجه فوق رسیدند. لوتئین در کاهش تورم‌ مزمن رگ‌های خونی افرادی که به بیماری‌ سرخرگ تاجی مبتلا هستند، نقش مهمی بازی می‌کند و خطر حمله قلبی در آنها را می‌کاهد. همچنین از آنجایی‌که لوتئین از چشم‌ها در برابر نور خورشید مراقبت می‌کند، به ویتامین چشم هم معروف شده است. به گزارش طبنا، بررسی‌های محققان دیگر  نشان داده است که اسفناج در کاهش بیماری‌های قلبی، سرطان روده بزرگ یا سینه و همچنین دیابت نوع۲ موثر است و محققان سوئدی تاکید می‌کنند که آن باید خام مصرف شود تا از فواید آن بهره‌مند شد. مترجم: نادیا زکالوند    

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha