به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی،‌ کربوهیدرات‌ها یکی از منابع اصلی تولید انرژی در بدن بوده و بخشی از یک رژیم غذایی سالم محسوب می‌شوند. فیبر، نشاسته و شکر، همگی کربوهیدرات هستند. در واقع سه دسته کربوهیدرات وجود دارد:

۱- موتوساکارید (تک‌قندی)

ساده‌ترین نوع کربوهیدرات‌ها، مانند گلوکز و فروکتوز هستند. این کربوهیدرات‌ها در بدن به سرعت تبدیل به انرژی می‌شوند. نوشابه‌های گازدار و شیرینی‌ها و شیره ذرت، از نوع کربوهیدرات‌های ساده و تک‌قندی هستند.

۲- دی‌ساکارید

به قندهای دوکربنه، دی‌ساکارید می‌گویند. از جمله، لاکتوز و ساکروز

۳- پلی‌ساکارید (چندقندی)

پلی‌ساکایدها از چند قند تشکیل شده‌اند. مانند فیبر و نشاسته. این کربوهیدرات‌ها از نوع پیچیده هستند و خرد شدن و هضم آنها نسبت به کربوهیدرات‌های دیگر بیشتر طول می‌کشد. از این کربوهیدرات‌ها می تواند به غلات کامل و سبزیجات اشاره کرد.

معمولا کربوهیدرات‌های پیچیده نسبت به انوع دیگر کربوهیدرات‌ها، مواد مغذی بیشتری دارند و برای بدن مفید هستند.

بسیاری از افراد به طور کامل کربوهیدرات را از زندگی خود حذف کرده یا از این خوراکی‌ها بسیار کم مصرف می‌کنند. اما این درشت‌مغذی‌ها برای تامین انرژی مورد نیاز بدن، حیاتی‌اند. یک رژیم غذایی سالم باید دربرگیرنده کربوهیدرات‌های پیچیده مانند ذرت و سیب‌زمینی، سبزیجات، غلات کامل، عدس، حبوبات و آجیل باشد. همچنین تا حد امکان باید مصرف کربوهیدرات‌های ساده را مانند آبمیوه‌ها و نوشابه‌ها، شکلات و شیرینی و برنج و نان سفید، به حداقل رساند. این محصولات، حاوی کالری بسیار زیادی هستند اما فواید تغذیه‌ای کمی دارند.

خوراکی‌های حاوی کربوهیدرات‌های پیچیده سرشار از فیبر هستند و فیبر برای سالم نگهداشتن دستگاه گوارش ضروری است و همچنین از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی و دیابت نوع ۲ می‌کاهد. جایگزینی غذاهای حاوی چربی اشباع‌شده، روشی عالی برای مصرف کالری کمتر است. در ضمن کربوهیدرات‌های پیچیده مانند میوه‌ها، سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند. البته از مصرف آبمیوه که سرشار از شکر است،‌ باید پرهیز کرد.

به گزارش طبنا، هنگام مصرف کربوهیدرات‌ها، از نوع پیچیده آن مصرف کنید تا علاوه بر سلامت بدن، به دلیل اینکه مدتی طولانی‌تری سیر می‌مانید، پرخوری نکرده و چاق نمی‌شوید.

مترجم: نادیا زکالوند