به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، به نظر افرادی که از ترس چاق شدن حتی نمی‌توانند با خیال راحت  یک ورقه نازک از کیک را بخورند، بی‌انصافی است که برخی از افراد می‌توانند هر چه دوست دارند، بخورند و گرمی هم به وزن‌شان اضافه نشود.

بررسی‌های محققان کمبریج نشان داده است که لاغر ماندن تا حد زیادی به ژن‌های فرد مرتبط است و به همین دلیل است که برخی از افراد همیشه و با هر نوع تغذیه‌ای لاغر می‌مانند. محققان یک سری ژن در بدن کشف کرده‌اند که سوخت و ساز بدن را سرعت می‌دهد یا کمک می‌کنند که چربی‌های بدن سریع‌تر بسوزند.

محققان در بررسی ۱۴ هزار داوطلب، مشاهده کردند که ۴۰ درصد این افراد با وجود اینکه عاشق غذا خوردن و تقریبا پرخور بودند، اضافه وزن نداشتند و سپس مشخص شد آنها ژن‌هایی دارند که بدن‌شان را لاغر نگه می‌دارد. در ضمن این افراد کاملا سالم بوده و به اختلالات غذایی مبتلا نبودند. جالب اینکه، این ژن‌ها این افراد را حتی در دهه ۴۰ سالگی‌شان هم لاغر نگه می‌دارد.

محققان توانستند چهار منطقه ژنتیکی جدید در بدن کشف کنند که با لاغری در ارتباط است و آنها به این نتیجه رسیدند که ۱۸ درصد لاغری، در DNA افراد نوشته شده است. این موضوع نشان می‌دهد که چرا وقتی والدین فردی به طور طبیعی لاغر باشند، او هم جثه‌ای لاغر خواهد داشت.

محققان می‌گویند: این کشف نشان می‌دهد که چاقی بیش از حد هم می‌تواند به ژن‌های ما مربوط باشد و افرادی که لاغر هستند، ژن‌های متفاوتی نسبت به دیگر افراد دارند.

البته باید گفت بیشتر چاقی‌ها در بزرگسالی رخ می‌دهند و به محیط زیست و سبک زندگی فرد – زندگی کم تحرک و خوردن غذاهای پرکالری- ربط دارند.

به گزارش طبنا، محققان می‌گویند، کشف این ژن‌های لاغری می‌تواند در تولید نوعی دارو که سازوکار این ژن‌ها را تقلید کند، موثر باشد و با استفاده از این داروها، افراد چاق از شر وزن اضافی خود نجات پیدا کنند.

مترجم: نادیا زکالوند