بهداشت و درمان » گزارش » ویژه ها
کد خبر : 79079
یکشنبه - ۱۶ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۰

پفک‌هایی که بلای جان می‌شوند/ سکوت مسئولان در اعلام برند‌های ناسالم

پفک‌هایی که بلای جان می‌شوند/ سکوت مسئولان در اعلام برند‌های ناسالم

به گزارش خبرنگار طبنا (خبرگزاری سلامت)، مدتی است که استفاده از ذرت دامی در تولید اسنک پفک در صدر خبرها قرار گرفته است و موجی از نگرانی را در مردم کشور ما به وجود آورده است. هرچند پفک جزو محصولات آسیب‌رسان به بدن محسوب می‌شود اما اینکه از ذرت دام جهت تولید اسنک پفک استفاده شود بسی جای تاسف دارد.

دکتر برلیانت بزرگمهر، مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران در مورد استفاده از خوراک دام در تهیه اسنک پفک گفت: این موضوع تقلبی بزرگ محسوب می‌شود چراکه به هیچ عنوان نباید از خوراکی که برای دام‌ها معین شده برای انسان استفاده شود.

وی افزود: سلامت مردم نکته‌ای نیست که ساده از آن گذشت بنابراین باید مسئولین مربوطه هر چه زودتر در خصوص این موضوع تحقیقات لازم را انجام دهند.

مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران خاطر نشان کرد: برخی از بیماری‌ها بین انسان و حیوان مشترک است و اینکه چگونه این قبیل از بیماری‌ها منتقل شوند نیز مهم است.

وی یادآور شد: اگر قرار باشد ذرت دامی که ویژه دام‌ها است و اگر قرار است برای انسان مصرف شود باید جوانب آن به صورت دقیق بررسی و مشکلات احتمالی این موضوع مشخص شود.

بزرگمهر عنوان کرد: ذرت تولید شده برای دام بوده است بنابراین استفاده آن در اسنک پفک برای انسان‌ها می‌تواند مشکلات گوارشی را به وجود آورد و حتی ممکن است موجب انتقال برخی از ویروس‌ها یا میکروب به انسان شود چراکه سلامت این محصولات برای دام تائید شده نه انسان و در فرآوردی غذای انسان باید یک سری اصول رعایت شود.

مشاور رئیس انجمن تغذیه ایران گفت: ما اصولا به مردم توصیه می‌کنیم از مصرف چیپس و پفک که ارزش غذایی ندارند و حاوی روغن‌ هستند خودداری کنند و از میان وعده‌های سالم همچون نان و پنیر، خیار و گوجه فرنگی استفاده کنند.

وی ادامه داد: مردم باید سبزیجات و میوه‌های تازه یا خشک را که مفید‌ و موجب نشاط و سلامتی می‌شوند در برنامه غذایی خود جایگزین خوراکی‌های ناسالم کنند. مردم باید آگاه باشند و از چیپس و پفک که جزو کالاهای آسیب‌رسان محسوب می‌شوند پرهیز کنند؛ علی‌الخصوص در حال حاضر که تقلبی بودن و استفاده از ذرت دام در این محصولات مطرح شده است.

این در حالی است که سازمان غذا و دارو استفاده از ذرت دامی را در دو برند معروف اسنک تائید و گفته است با دو کارخانه متخلف برخورد شده است. همچنین در اوایل دی ماه پرونده تخلف این دو برند به دستگاه قضایی ارجاع داده شده است اما هنوز نام این دو کارخانه برای مردم اعلام نشده است و حال باید دید سلامت مردم تا چه اندازه برای مسئولان مربوطه حائز اهمیت است؟