دکتر احمدرضا درستی در گفت‌وگو با طبنا (خبرگزاری سلامت) با بیان این مطلب افزود: برخی‌ها به دنبال مصرف شیر دچار حسی ناخوشایند می‌شوند، دامنه این حس ناخوشایند نسبتا گسترده و از حالت نفخ معدی، باد گلو و قار و قور شکم گرفته تا اسهال شدید و بعضا کهیرهای پوستی متفاوت است.

وی ادامه داد: این حالت ممکن است به دلیل ناتوانی در هضم قند شیر (لاکتوز) یا حساسیت به پروتئین‌های شیر ایجاد شود. حالت نخست (عدم تحمل لاکتوز) نسبتا شایع است و امکان دارد با مصرف روزانه مقادیر اندک شیر به‌تدریج رفع شود. برخی‌ها هم ترجیح می‌دهند به جای این کار از شیرهای کم‌لاکتوز یا بدون لاکتوز استفاده کنند.

درستی گفت: حساسیت به پروتئین‌های شیر اما داستان دیگری دارد و دامنه تظاهرات بالینی آن ممکن است بسیار گسترده‌تر باشد. افرادی که به پروتئین‌های غیرکازئینی حساسیت دارند ممکن است ماست و حتی شیرهای مدت‌دار را بتوانند تحمل کنند ولی افرادی که به پروتئین اصلی شیر یعنی کازئین حساسیت دارند غالبا با مصرف انواع دیگر مواد لبنی نیز دچار علائم بالینی می‌شوند و باید لبنیات و حتی غذاهای صنعتی که ممکن است در آنها از پودر شیر استفاده شده باشد را نیز از رژیم غذایی خود حذف کنند. چنین افرادی ‌باید تحت نظر متخصص تغذیه روزانه مکمل کلسیم را در مقادیر مناسب دریافت کنند.