به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، محققان دانشگاه استوکتون دریافتند پرکسید هیدروژن موجود در خمیردندان‌های سفیدکننده می‌تواند به بافت عاج دندان غنی از پروتئین که در زیر مینای دندان قرار دارد آسیب برساند.

دندان انسان متشکل از سه لایه است: مینای دندان بیرونی، لایه عاج دندان و بافت اتصالی که ریشه را به لثه متصل می‌کند.

برخلاف اکثر مطالعاتی که بر مینای دندان متمرکز بوده، این مطالعه جدید بر عاج دندان متمرکز بوده است. عمده دندان از عاج تشکیل شده است و دارای میزان بالا پروتئین است. عمده این پروتئین را نیز کلاژن تشکیل می‌دهد.

تیم تحقیق اثبات کرد پروتئین اصلی موجود در عاج دندان در زمان استفاده از پرکسید هیدروژن به قطعات کوچک‌تری تبدیل می‌شود. در نتیجه پروتئین کلاژن اصلی از بین می‌رود که همین موضوع منجر به آسیب به دندان می‌شود.(مهر)