به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت)، محمدرضا شمس‌اردکانی عضو کمیته تاریخ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی در نشست تخصصی تغذیه از منظر طب سنتی ایرانی که به مناسبت روز جهانی  غذا برگزار شد، اظهار کرد: هزار سال پیش کشور ما سردمدار علم بود و چشم دنیا به دانشمندان ایرانی بود ولی در ۴۰۰ سال گذشته تا حدودی این قضیه برعکس شده است و این مسئله به دلیل این بوده که از بسیاری از مسائل غافل شده‌ایم.

وی با بیان اینکه ما جزء ۶ کشور تولید مقالات در حوزه نانو هستیم، افزود: این در حالی است که کسی چندان اطلاعی از طب سنتی در کشور و تأثیر آن بر سبک زندگی سالم ندارد و متأسفانه امروزه ایرانی‌ها به سبک غربی‌ها غذا می‌خورند.

عضو کمیته تاریخ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی با تأکید بر احیای سفره‌های ایرانی با مزاج‌های مردم‌های مختلف گفت:‌ ایران موفق شده که کرسی تاریخ طب سنتی را در یونسکو از آن خود کند و کشورهایی همچون مصر، چین و هند رقبای ما در این زمینه بودند ولی ما موفق شدیم در این زمینه نتایج خوبی را به‌دست آوریم.

وی با اشاره به اینکه استان گیلان غذاهای زیادی را ثبت جهانی کرده است گفت:‌ تغذیه سالم سبب آرامش و آسایش در زندگی می‌شود و اگر افراد سبک زندگی درست را مدنظر قرار دهند می‌توانند از بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری کنند.

شمس‌اردکانی بیان کرد: طب سنتی ما فرهنگ و مکتب غنی و کارساز است و سعی در حفظ سلامتی افراد دارد و نه درمان و در واقع در این طب تلاش می‌کنیم به سبک زندگی سالم بپردازیم.

عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی گفت: امروزه ایرانی‌ها کمتر از غذای سالم استفاده می‌کنند در حالی که می‌توانند با تغییر این سبک با بسیاری از بیماری‌ها مبارزه کنند.

وی گفت: طب سنتی برای همه افراد نسخه یکسانی ندارد و هر فردی با توجه به شرایط و ویژگی‌هایش راهکارهای پیشگیرانه‌ای برایش توصیه می‌شود.

شمس‌اردکانی خاطر نشان کرد: به عبارتی افراد حتی با علائم مشابه درمان‌های متفاوتی از دیدگاه طب سنتی خواهند داشت. همچنین به‌طور کلی تغذیه، حجم غذا، نوع و زمان استفاده از آن در پیشگیری و یا بروز بیماری می‌تواند بسیار مؤثر باشد.