دکتر امراله شریفی در گفتوگو با طبنا (خبرگزاری سلامت) در تعریف افراد گیاهخوار اظهار کرد: گیاهخواران به گروههایی از افراد با رویکرد خاص تغذیهای اطلاق میشود که به دلایل ایدئولوژیک یا حمایت از حق حیات حیوانات یا به دلیل بهرهمندی از فواید سلامت بخش، از گوشتها و فرآوردههای گوشتی و بعضا فرآوردههای حیوانی استفاده نمیکنند.
وی با گیاهخواران را به سه دسته تقسیم بندی کرد و ادامه داد: گروهی از گیاهخواران از محصولات حیوانی تنها لبنیات، دسته دیگر از محصولات حیوانی لبنیات و تخم مرغ را مصرف میکنند اما گروه دیگری هم هستند که از هیچ نوع محصول با منشاء جانوری استفاده نمیکنند و به آنها گیاهخوار کامل گفته میشود.
شریفی تصریح کرد: گروه دیگری از گیاهخواران وجود دارد که صرفا به دلایل سلامتی از رژیم گیاهخواری، تخم مرغ و لبنیات استفاده میکنند اما گاهی هم از گوشتها مصرف میکنند و اعتقاد راسخی به گیاهخواری محض ندارند.
این فوق تخصص تغذیه با اشاره به کفایت تغذیهای در این افراد گفت: از گروههای گیاهخوار ذکر شده فقط دستهای که هیچگونه مصرف لبنیات و نخم مرغ ندارند در معرض خطر واقعی کمبود تغذیهای قرار دارند و بقیه گروههای طی مشاوره با دایِتراپیست میتوانند رژیم غذایی کاملی از نظر کالری و مواد مغذی داشته باشند.
وی تاکید کرد: در بلندمدت احتمال کمبود ویتامین B12 در این افراد وجود دارد اگرچه سطح بالای اسیدفولیک سبزیجات ممکن است آسیبهای نورولوژیک ناشی از کمبود B12 را بپوشاند اما احتمال بروز علائم و عوارض آنمیمگالوبلاستیک پابرجاست. بنابراین لازم است در دورههای متوالی بسته به شرایط جسمی و رژیمی، مکمل B12 دریافت کنند.
نظر شما