کد خبر: زمستان-را-با-غذاهایی-با-طبع-و-ماهیت-گرم
۲۷ دی ۱۳۹۶، ۱۴:۳۰
به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت)، دکتر سید کاظم کاظمینی با اشاره به اهمیت توجه به مزاج افراد در فصول مختلف، اظهار کرد: براساس دیدگاه طب ایرانی باید تعادل بدن در هر صورتی حفظ شود که این امر نیازمند توجه به مزاج انسان‌ها در فصول مختلف است. وی با بیان این که عواملی مانند محیط، آب و هوا بر هم زننده تعادل بدن هستند، در این رابطه تصریح کرد: البته وقتی در طب ایرانی، صحبت از فصول چهارگانه می‌کنیم منظور فصل تقویمی‌نیست بلکه  منظور شرایط آن فصل است. کاظمینی به عنوان نمونه گفت: مثلا تابستان طبی، وقتی است که هوا گرم و خشک باشد به عبارتی اگر در خردادماه نیز هوای منطقه به سمت گرمی‌ و خشکی برود، از نظر طبی آب و هوای تابستانی محسوب می‌شود. این متخصص طب ایرانی در ادامه خاطرنشان کرد: مزاج حاکم در زمستان به طور معمول از نوع مزاج‌های سرد و تر است ولی امسال که در برخی مناطق بارندگی نبوده است، مزاج حاکم بر این مناطق را سرد و خشک تلقی می‌کنیم. وی تغذیه را یکی از عوامل متعادل‌ساز مزاج افراد در فصول مختلف سال عنوان کرد و گفت: به عنوان نمونه در زمستان‌ها برای افراد با مزاج سرد و تر موادی با مزاج و ماهیت گرم از جمله کرفس، سیر، کلم، چغندر، گردو، ادویه‌جات گرم و نوشیدنی‌های با ماهیت گرم توصیه می‌شود. وی افزود: در مقابل نیز برای مزاج معمول زمستانی افراد، مصرف موادی با طبع سرد مانند هندوانه، خیار، کیوی، میوه‌های ترش، بستنی، آب و یخ به هیچ وجه تجویز نمی‌شود. کاظمینی با بیان این که آب یکی از مواد ضروری بدن محسوب می‌شود، اظهار کرد: با این وجود مصرف آب به همراه یخ در فصل زمستان توصیه نمی‌شود چرا که این اقدام می‌تواند باعث برهم خوردن تعادل بدن شود . وی پوشش خیلی گرم و خواب در طول روز را نیز در فصل زمستان توصیه نکرد و در این خصوص گفت: خواب در طول روز در این فصل باعث کسالت و سستی بدن افراد می‌شود.(ایسنا)

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha