به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، در این بررسی اثر چند نوع روغن و چربی‌های جامد روی چربی‌های خون مورد ارزیابی قرار گرفتند و این روغن‌ها با یکدیگر مقایسه شدند.

بنابر گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماری‌های قلبی و سکته‌های مغزی، از ۱۵ سال گذشته تاکنون، بزرگ‌ترین قاتلان افراد بسیاری در سراسر جهان بوده‌اند. فقط در سال ۲۰۱۶ حدود ۱۵.۲ میلیون نفر بر اثر این بیماری‌های قلبی-عروقی جان خود را از دست دادند. بنابر بررسی‌ها، مقدار زیاد و ناهنجار چربی در خون (کلسترول) باعث ابتلای افراد به مشکلات قلبی-عروقی می‌شود و البته می‌توان جلوی این مشکل را به‌راحتی گرفت.

برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی-عروقی، باید اسیدهای چرب اشباع شده را با اسیدهای چرب تک یا چند اشباع نشده، جایگزین کرد تا بدین ترتیب از کلسترول لیپوپروتئین کم‌چگالی (LDL) یا همان کلسترول بد خون کاسته شود. این کلسترول یکی از عوامل قوی خطر در ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی به حساب می‌آید.

محققان روی ۱۳ نوع روغن و چربی‌های جامد، مانند روغن گلرنگ، آفتابگردان، دانه کتان، زیتون، ذرت، پالم، نارگیل، سویا، کره و گوشت گاو، تحقیق و بررسی کردند و متوجه شدند که روغن دانه‌هایی مانند گلرنگ، کلزا، آفتابگردان و دانه کتان، بهترین روغن برای بدن هستند. اما روغن‌های جامد مانند کره، بسیار بد و مضرند. البته این محققان هنوز نتوانستند ثابت کنند که کدام یک از روغن‌های گرفته شده از دانه‌ها بهترین هستند اما به این اطمینان رسیده‌اند که این نوع روغن‌ها، حتی از روغن زیتون که در رژیم غذایی بسیاری از افراد است، بهتر هستند. مسلما این موضوع به مذاق مردم کشورهای مدیترانه که روغن زیتون، اصلی‌ترین روغن در رژیم غذایی‌شان است، خوش نمی‌آید.

به گزارش طبنا، این محققان می‌گویند برای داشتن سیستم قلب و عروق سالم که منجر به بیماری‌های مهلک قلبی و سکته‌های مغزی نشود، باید از روغن‌های سالم و کم‌خطر استفاده کرد.

مترجم: نادیا زکالوند