دکتر کامران آزادبخت در گفت‌وگو با طبنا(خبرگزاری سلامت)، درباره نحوه پیشگیری از خراب شدن دندان‌ها در نوروز اظهار کرد: با توجه به افزایش مصرف شیرینی و آجیل در ایام نوروز رعایت بهداشت دهان با مسواک زدن مرتب و استفاده روزانه از نخ دندان توصیه می‌شود.

وی افزود: تمامی افراد بهتر است حداقل شب‌ها به مدت ۱۰ دقیقه دندان‌های خود را مسواک بزنند و کشیدن نخ دندان را به صورت اصولی فراموش نکنند همچنین در طول روز در صورت در دسترس نبودن مسواک شستن دهان با آب ولرم ۲ تا ۳ بار پس از خوردن میان‌ وعده‌ها توصیه می‌شود.

این دندانپزشک تاکید کرد: افراد باید سعی کنند در ایام نوروز از مصرف بی‌رویه شیرینی و شکلات خودداری کنند. بهترین راه حفظ سلامت دندان‌ها در نوروز، رعایت بیشتر بهداشت دهان نسبت به سایر زمان‌هاست. روزی سه بار مسواک زدن و استفاده از نخ دندان پس از مصرف سه وعده غذا می‌تواند بسیارمفید باشد.

آزادبخت با اشاره به اینکه مصرف مواد قندی مثل شکلات، شیرینی و درد ناشی از آن می‌تواند به علت وجود پوسیدگی در سطوح مختلف دندان‌ها بخصوص در نواحی بین دندان‌ها باشد، گفت: شیرینی، آجیل و تلنقلاتی همچون چیپس و پفک به علت ایجاد چسبندگی و تحریک دندان‌ها می‌تواند حتی در دندان‌های سالم باعث ایجاد درد و حساسیت شود. در چنین مواقعی بهترین روش خارج‌کردن مواد چسبنده قندی از سطوح دندانی با مسواک زدن است و چنانچه مسواک در دسترس نباشد، شست‌وشو با آب فراوان موثر خواهد بود.

وی یادآور شد: خانواده‌ها باید مراقب باشند تا فرزندان خردسال آنها از شکستن پسته، فندق یا هر جسم سخت با دندان‌ها تحت هر شرایطی خودداری کنند به‌خصوص در بچه‌ها یا افرادی که پرکردگی زیاد و وسیع دندانی دارند.

وی با بیان اینکه خوردن سیب و هویج سبب پاک کردن دندان‌ها می‌شود، عنوان کرد: کاهش میان وعده‌ها یا نزدیک کردن مصرف آنها به غذای اصلی سبب شده تا پوسیدگی دندان‌ها کاهش یابد همچنین استفاده بسیار کم از نوشابه‌های گازدار وآبمیوه‌ها و جایگزین کردن آنها با دوغ سبب جلوگیری از خراب شدن دندان‌ها می‌شود.