دکتر تیرنگ نیستانی در گفت‌گو با بنا(خبرگزاری سلامت)، با بیان این مطلب و با اشاره به اینکه مصرف زیاد قند و شکر یکی از ین عادات بد است، افزود: مصرف قندهای ساده‌ای که به سرعت هضم و جذب می‌شوند مانند قند، شکر سفید و قهوه‌ای، عسل، مربا، ژله، آبنبات، شکلات و شیرینی باید متوقف شود.

وی ادامه داد: تصور کنید اگر قرار باشد فردی روزانه ۱۸۰۰ کیلوکالری دریافت کند و این فرد روزانه ۵ فنجان چای و هر فنجان را با سه حبه قند میل کند، این فرد تقریبا ده درصد از کالری دریافتی خود را تنها با همین تعداد قند دریافت خواهد کرد یعنی چیزی معادل ۱۲ قاشق برنج، به این مقدار کالری حاصل از دیگر اقلام شیرینی را نیز بیفزایید و ببینید چه عدد شایان توجهی می‌شود.

نیستانی تصریح کرد: کاستن و ترجیحا قطع مصرف این مواد، بار زیادی از کالری دریافتی اضافی را داده و به کاهش وزن کمک می‌کند. نکته مهم این است که «طبیعی» یا «مصنوعی» بودن یک فراورده غذایی ربطی با مقدار کالری آن ندارد کمااینکه کالری عسل به عنوان شیرینی طبیعی از بسیاری انواع مربا اندکی بیشتر است.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی با بیان اینکه روش‌های غلط در رژیم غذایی برای کاهش وزن که نتیجه منفی دارند، افزود: گرسنگی کشیدن، نخوردن چربی، فقط کم چرب، فقط سالاد و فقط میوه جزو روش‌های غلط در رژیم گرفتن برای کاهش وزن است.

وی تصریح کرد: غذا دشمن ما نیست. عدم وجود بالانس غذایی در رژیم موضوعی است که باعث صدمه خوردن به بدن می‌شود. بنابراین فکر نکنید رژیم داشتن یعنی گرسنگی کشیدن. طی رژیم هم باید غذا بخورید اما غذاهای سالم و درست، ضمن اینکه بدن برای جذب مواد غذایی نیاز به اسیدهای چرب ضروری دارد. از جمله این اسیدها می‌توان به امگا ۳ و چربی‌های تک غیراشباعی اشاره کرد. البته این چربی‌ها باید در مقادیر کم مصرف شده و از مصرف چربی‌های اشباع شده و ترانس مثل چیپس، فست فود، غذاهای سرخ کردنی خودداری شود و به جای آن چربی‌های سالم مثل انواع آجیل، روغن زیتون، ماهی و … را مصرف کرد.