به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، بنابه گفته کارشناسان تغذیه، غذاهای حاوی پروبیوتیک، مانند انواع ماست ها، کفیر یا کیمچی، می توانند جمعیت باکتری‌های خوب در روده‌مان را افزایش داده و روی سلامت کلی بدن‌مان تاثیر بگذارند. اخیرا محققان دانشگاه فنی والنسیا در اسپانیا، در مورد چگونگی تعامل باکتری های روده با آنتی اکسیدان‌ها، به بررسی پرداختند و متوجه شدند که رب گوجه فرنگی که سرشار از آنتی اکسیدان است می‌تواند در حضور باکتری‌های خوب در روده، اثر بسیار خوبی روی روده‌ها بگذارد.

گوجه فرنگی از آنجایی که حاوی رنگدانه و آنتی اکسیدانی به نام لیکوپن است، به مراقبت از سلول‌ها در برابر عوامل مخرب می‌پردازد. این محققان پی برده‌اند که گوجه فرنگی ویژگی‌های پروبیوتیکی هم دارد و می‌تواند فعالیت باکتری‌های مفید در روده را افزایش دهد. آنها در گوجه فرنگی، نوعی از گونه‌های اصلی باکتری‌های خوب را پیدا کرده‌اند که می‌تواند با آنتی اکسیدان موجود در خود گوجه فرنگی در تعامل بوده و اثرات مفیدی روی سلامت روده بگذارند.

از طرفی محققان با بررسی مصرف پخته یا خام گوجه فرنگی به این نتیجه رسیدند که ویژگی های آنتی اکسیدانی گوجه فرنگی، وقتی به صورت خام مصرف می شود، هنگام مراحل هضم از بین می‌رود. اما شکل پخته و رب آن، می‌تواند انجسام آنتی اکسیدان لیکوپن را هنگام هضم بیشتر کرده و آن جذب بدن شود. بنابراین رب گوجه فرنگی نسبت به گوجه فرنگی خام، فواید بیشتری دارد.

به گزارش طبنا، این محققان می‌گویند، رب گوجه فرنگی حاوی پروبیوتیک و آنتی اکسیدان است که با مصرف آن یا گوجه فرنگی پخته شده، می توانید در افزایش باکتری‌های روده موثر باشید و بدین ترتیب سلامت روده و به طور کلی بدن‌تان را افزایش دهید.

مترجم: نادیا زکالوند