به گزارش طبنا(خبرگزاری سلامت) از مدیکال نیوزتودی، محققان میگویند، وقتی حرارت بدن هنگام ورزش بالا می رود، به مغز علامتی مبنی به کاهش اشتها میفرستد. این مکانیسم شبیه زمانی است که غذاهای تند میخوریم. خوردن این نوع غذاها، دمای بدنمان را بالا برده و از اشتهایمان کم میکند. فلفل حاوی ترکیبی به نام " کپسایسین" است که با گیرندههای حسی TRPV1 بدن، به تعامل میپردازد و باعث داغی و گرگرفتگی ما میشود. کپسایسین، از میزان اشتها میکاهد و ترکیبی است که معمولا در درمان های کاهش وزن، استفاده میشود.
در ناحیه هسته قوسی هیپوتالاموس مغز مجموعه ای از سلولهای عصبی با نام اختصاری POMC وجود دارد که اشتهای ما را تنظیم میکنند. وجود غشایی در هسته قوسی، اجازه نمیدهد، این سلولها در معرض نوسانات خطرناک موجود در ترکیبات پلاسمای خون قرار گیرند و از عملکرد عصبی این سلولها، مراقبت میکند. اما برخی از سلولهای عصبی مغز POMC، ارتباط مستقیم تری با باقی سیستم بدن داشته و شروع به برقراری تعامل با هورمونهای آزاد شده در خون میکنند. این محققان معتقدند که بدین ترتیب آنها میتوانند به نوسانات موجود در دمای بدن، واکنش نشان دهند. در آزمایشهایی که محققان انجام دادند، این سلولها توانستند با قرار گرفتن در معرض "کپسایسین" به محرکهای حرارتی واکنش نشان دهند. بنابراین محققان به این نتیجه رسیدند، وقتی حرارت بدن بالا میرود، سلولهای عصبی موجود در ناحیه هسته قوسی، فعال شده و با گیرندههای حسی TRPV1 ارتباط برقرار کرده و اشتهای فرد را سرکوب می کنند.
به گزارش طبنا، این محققان میگویند، دمای بدن میتواند مانند هورمون و مواد مغذی مصرف شده، به صورت یک علامت بیولوژیکی تنظیم کننده رفتار تغذیه ای فرد عمل کند.
مترجم: نادیا زکالوند
نظر شما