کد خبر: نشانه-های-ابتلا-به-سرطان-مثانهسیگاری-ه
۲۴ خرداد ۱۳۹۶، ۱۲:۳۷

یک فوق تخصص مثانه با اشاره به نشانه های ابتلا به سرطان مثانه گفت: گاهی این سرطان می تواند به دلیل مواجهه شخص با مواد شیمیایی در محل کار مرتبط باشد.

دکتر مهری مهراد در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری سلامت در ارتباط با عوامل بروز سرطان مثانه اظهار داشت: زمانی که سلولی از جدار داخلی مثانه به طور غیر قابل کنترل شروع به رشد کند، سرطان مثانه شکل می گیرد و در حقیقت هیچ کس دلیل سرطان را نمی داند.

وی افزود: برخی از سرطان ها در اثر یک نقص ژنی ایجاد می شود لذا یکی از ژن های داخل سلول دچار اشکال شده در حالی که این مسئله به این معنی نیست که افراد این سرطان را به ارث برده یا به فرزندانشان منتقل می کنند.

این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار تصریح کرد: پزشکان و دانشمندان دریافته اند که مواد شیمیایی مشخصی در ادرار ممکن است در ایجاد سرطان مثانه نقش داشته باشند.

مهراد ادامه داد: بعضی از این مواد در دود تنباکو شناسایی شده است که می تواند دلیلی برای اثبات این باشد که سیگار کشیدن در بعضی از افراد عامل ایجاد سرطان مثانه است لذا افرادی که سیگار استعمال می کنند برای پیشگیری از بروز سرطان مثانه باید به طور جدی در صدد ترک آن باشند.

وی با اشاره به اینکه گاهی سرطان مثانه می تواند به دلیل مواجهه شخص با مواد شیمیایی در محل کار مرتبط باشد، گفت: در صورتیکه شما با این مواد در گذشته کار می کردید باید پزشک خود را مطلع کنید چراکه پزشک می تواند به بیمار بگوید که تماس قبلی با این مواد ممکن است در پیشرفت سرطان مثانه نقش داشته باشد.

این فوق تخصص مثانه با بیان اینکه اغلب شناسایی عوامل خطر برای سرطان مثانه غیر ممکن است، عنوان کرد: در واقع قبول این حقیقت سخت بوده چرا که گاهی هیچ کس و هیچ چیز در ایجاد سرطان نقشی ندارد.

این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار در ارتباط با علائم سرطان مثانه گفت: شایع ترین علامت سرطان مثانه وجود خون در ادرار بوده لذا بیمار متوجه خون در ادرار شده و به پزشک خون اطلاع می دهد.

*وجود خون در ادرار را جدی بگیرید

وی ادامه داد: گاهی از اوقات خون موجود در ادرار کم و غیر قابل مشاهده است که پزشک با انجام آزمایش های خاصی آن را شناسایی می کند همچنین گاهی سرطان مثانه باعث تکرار ادرار شده و بیمار تمایل به دفع مکرر ادرار در طول شبانه روز دارد و به ندرت ممکن است در هنگام دفع ادرار درد داشته باشد.

این فوق تخصص مثانه با بیان اینکه گاهی هیچ علامتی مبنی بر وجود سرطان مثانه در فرد مشاهده نمی شود، گفت: این مسئله سبب شده که تشخیص سرطان مثانه برای چندین ماه و حتی سال ها به تعویق افتد.

وی ادامه داد: سرطان مثانه همانند بسیاری از سرطان ها می تواند برای مدت طولانی به چشم نیاید لذا این مسئله امری شایعی است که برخی بیماران از اینکه خودشان یا پزشکشان زودتر متوجه این بیماری نشده ناراحت می شوند.

مهراد اضافه کرد: اگر پزشک به سرطان مثانه شک کند یک سری از آزمایش برای تشخیص قطعی این بیماری ترتیب می دهد که شامل دیدن، بررسی داخل مثانه و سیستوسکوپی است لذا انجام سیستوسکوپی را می توان در بیداری و شرایط بیهوشی همچون عمومی و نخاعی انجام داد.

وی گفت: اگر سرطان مثانه در بیمار مشاهده شد، از طریق دوربین داخل مثانه به صورت قطعات کوچکی برداشته می شود که برداشتن تومور مثانه از طریق پیشابراه یا Turbo است همچنین بعد از این عمل پزشک یک لوله پلاستیکی به نام کارتر در داخل مثانه برای یک یا چند روز قرار می دهد.

این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار ادامه داد: قطعات کوچک برداشته شده از سرطان مثانه در آزمایشگاه مورد بررسی و تشخیص قطعی قرار گرفته لذا ممکن است چندین روز برای آماده سازی و بررسی نمونه های ارسالی به آزمایشگاه زمان صرف شود.

وی خاطر نشان کرد: معمولا بیماران مدتی بعد از عمل سیستوسکوپى در کلینیک یا توسط پزشک خانوادگی خود از تشخیص بیماری آگاهی پیدا می کنند لذا اورولوژیست یک سری از آزمایشات دیگر برای بیماران ترتیب داده که ممکن است شامل سونوگرافی از کلیه ها، بررسی رادیولوژیک آنها با ماده حاجب یا IVU باشد همچنین بیمار نیاز به عکس ریه و دیگر آزمایشات خون و ادرار داشته دارد.

كدخبرنگار410800

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha